Május 1.

2023.05.01. 16:06

Huszonegy kiállító és tizenöt kulturális csoport mutatkozott be a békéscsabai civil börzén

A Civil Szervezetek Szövetsége a hagyományokhoz hűen május 1-jén rendezte meg Békéscsabán, a Szent István téren a 22. Civil Kulturális Börzét. A megnyitón Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a korábbi eredményekre és sikerekre alapozva létjogosultsága van a rendezvénynek.

Nyemcsok László

Látványos forgatag várta az érdeklődőket /Fotók: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik_Adam

– Ezt bizonyítja, hogy 21 egyesület, alapítvány, klub és egyéb szervezet állít ki, és 15 kulturális csoport lép színpadra, a néptánctól a mazsorettekig, a sporttól a zenéig sokszínű a kínálat – emelte ki Herczeg Tamás. – A rendezvényen megismerhetik egymás munkáját, tevékenységét a kiállítók, illetve bemutatkozhatnak a látogatóknak, a közönségnek is.

Bódi Beáta, a Békés Vármegyei Kormányhivatal igazgatója elmondta, a civil szervezetek a közösségi létet is erősítik, ezen a börzén pedig felkelthetik az emberek figyelmét egy-egy kulturális, szakmai területre. 

Dr. Juhász István, a békéscsabai önkormányzat civil ügyekért felelős tanácsnoka kiemelte, sokatmondó, hogy már a 22. börzét rendezi meg a szövetség. Ez egy találkozási lehetőség is a civil szervezetek számára, bemutathatják azt is, hogy az elmúlt egy év során miként fejlődtek.

Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke hangsúlyozta, jelenleg 97 tagszervezetet tömörítenek magukba. Közhasznú tevékenységük során elősegítik a tagegyesületek közös témájú együttműködését, kulturális és hagyományőrző tevékenységet is végeznek. Fontosnak tartják munkájukban a természet- és környezetvédelmet, a szociális tevékenységet, a családok és az idősek segítését.

Gólya Pál: 97 tagszervezet munkáját fogjuk össze.

Ottjártunkkor sokan ültek be különböző pavilonokba kézműves foglalkozásokra. A Jaminai Közösségi Házban működő Tesz-Vesz Klub standjánál a gyermekek izgő-mozgó kukacokat készítettek pomponokból, gombolyagokból pedig kutyákat. Textíliából anyák napjára alkottak színes szíveket. A Vöröskeresztnél újraélesztést mutattak be az önkéntesek.

Sokan úgy tartották, hogy a sült kolbász és csapolt sör elengedhetetlen kelléke a május elsejének. A békéscsabai Kornélia Étterem standjánál azt a kolbászt sütötték és kínálták, amit Fodor Mihály mesterszakács készített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában