Jótékonysági főzés

2023.05.11. 18:02

Először rendezik meg a Főzz és Segíts! programot Gyulán - galériával

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt segíti mind az esemény, mind az online adománygyűjtés.

Papp Gábor [email protected]

Prohászka Béla, Kozsuch Kornél, Bora Imre és dr. Takács Árpád

Fotó: Kiss Zoltán

Május 28-án, vasárnap délelőtt első alkalommal rendezik meg a Főzz és Segíts! elnevezésű jótékonysági főzést a gyulai várkertben, a Gyulai Pálinkafesztivál részeként. A rendezvény, illetve az eseménnyel párhuzamosan zajló online közösségi adománygyűjtés a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt segíti majd – jelentette be a helyszínen megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Takács Árpád. Békés vármegye főispánja elmondta, egy olyan rendezvényt hívnak életre, amely számos értéket szolgál, erősíti a közösségeket és a családokat. 

A program a pálinkafesztiválnak a nemzeti összetartozás erősítése mellett ad egy újabb küldetést

 – emelte ki.  

Az esemény bevételét egy olyan szervezetnek, a hét éve működő Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak ajánljuk fel, amely kifejezi az élet tiszteletét és a gyermekek fontosságát.

Dr. Takács Árpád elmondta, a helyszínen harminc csapat fog főzni, így szakképzési centrumok, kamarák, tankerületek, a gyulai önkormányzat is csatlakozik a nemes célhoz. A gyulai önkormányzat és dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere rögtön a rendezvény mellé állt  – hangsúlyozta. – Ugyancsak támogatja a szervezést Bora Imre, a pálinkafesztivál igazgatója, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága is. Elindult egy hatvan napos online kampány is, amivel a főzéshez hasonlóan, 1,5 millió forintos adományt gyűjtenének össze, vagyis a két akcióval közösen 3 millió forinttal szeretnék az alapítványt támogatni. 

Bora Imre elmondta, cégcsoportjuk mindig fontosnak tartotta, hogy segítse a nemes ügyeket, a rászorulókat.

 

Kozsuch Kornél, a NAK Békés vármegyei elnöke hangsúlyozta, lényegesnek tekinti, hogy jótékonysági rendezvényeken vegyenek részt. Hozzátette, Békés vármegyei gazdák által termelt termények biztosítják a főzés alapanyagát.

 

Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke elmondta, a csapatok paprikás krumplit főznek majd hungarikum gyulai kolbásszal, ami a kilátogató vendégek meg is kóstolhatnak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában