Mezőberény

2023.05.02. 16:35

Elfogadták a Kálmán fürdő fejlesztési koncepcióját

Módosította helyi díjakról szóló önkormányzati rendeletét legutóbbi ülésén a mezőberényi képviselő-testület, a módosítással csökkentették a közterület használatának díjait.

P. G.

Siklósi István polgármester

Fotó: Bencsik Ádám

Siklósi István polgármester lapunknak elmondta, több megkeresést is kaptak azzal kapcsolatban, hogy a környező településekhez képest a városban lényegesen magasabb összeget kell fizetni ezért. A grémium éppen ezért a környékbeli városokhoz igazította a díjszabást, ami így volt, hogy negyedére, volt, hogy felére csökkent. A rendeletben elkülönítették egymástól a külső és belső részeket.
A közvilágítás korszerűsítés korábban tervezett megvalósítása ellehetetlenült, ezért új eljárást folytatnak le, s a fejlesztéshez a testület kiválasztotta a közbeszerzési tanácsadót. Az említett cég folytatja majd le kivitelező kiválasztásához szükséges közbeszerzési eljárást.

A képviselők ugyancsak elfogadták a Kálmán fürdő fejlesztési koncepcióját. A polgármester ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, kérdés lehet, hogy a mostani nehezebb helyzetben miért foglalkoztak ezzel a témával: – Hosszú távra gondolkodunk, és szeretnénk, ha meghosszabbíthatnánk a fürdő jelenlegi alig néhány hónapos nyitvatartási idejét – szólt a szakmai anyag elkészültének hátteréről Siklósi István. A koncepcióból kiemelte, hogy szeretnének egy 20x10 méteres tanmedencét építeni, ami félig fedett, félig nyitott formában várná a látogatókat. Szaunát ugyancsak létesítenének, illetve több apróbb fejlesztés is szerepel az elképzelések között.
– Nem konkurenciái lennénk más településeknek, hanem kifejezetten a helyi igényeket akarjuk kielégíteni, a mezőberényiek számára szeretnénk még teljesebbé, még komfortosabbá tenni a strandot – hangsúlyozta Siklósi István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában