Lomtalanítás

2023.05.11. 08:52

Ekkor és így lehet kitenni a lomokat Békéscsabán

Két júniusi szombaton tartanak lomtalanítást Békéscsabán: az első körzetben 3-án, a másodikban pedig 10-én – ismertették a szemétszállító cégnél. Azt kérték, hogy csak akkora holmikat tegyenek ki a békéscsabaiak, amekkorákat a munkatársaik kézi erővel meg tudnak emelni és be tudnak helyezni a kukásautókba.

L. B.

Fotó: Shutterstock

Az első részbe tartozik Jamina, a Kenderföldek, Mezőmegyer, Fényes, Gerla, a Dobozi út elkerülőn kívüli szakasza, valamint a Szója és a Meteor utca; a másodikba pedig a belváros, az I., a II., a III., a IV., a VI. kerület, Vandhát, a Béke-kertek, a Keleti-kertek, a Borjúréti-kertek és a Kastélyszőlők.

Azt kérték, hogy csak akkora holmikat tegyenek ki a békéscsabaiak, amekkorákat a munkatársaik kézi erővel meg tudnak emelni és be tudnak helyezni a kukásautókba, azaz ne legyenek nagyobbak 100x100x80 centiméternél. A hulladékgazdálkodási kft.-nél kiemelték: ki lehet pakolni bútorokat, fából készült tárgyakat, textileket, ágyneműket, matracokat, szőnyegeket, gyerekjátékokat többek között. Ugyanakkor nem visznek el elektromos háztartási eszközöket, gumiabroncsokat, építési törmeléket, illetve kommunális, sárga kukákba való és zöldhulladékot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában