Öszsefoglaló

2023.05.07. 19:48

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 7.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. május 7-én.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Évről évre egyre több a kullancs Békés vármegyében is. A vérszívó, betegségeket is terjesztő rovarokkal már nem csupán túrázás közben találkozhatunk, megjelentek a városi parkokban, a kertekben. Az óvatosság, a megelőzés a fontos, ha pedig már bőrünkbe furakodott az ízeltlábú, mihamarabb el kell távolítani.

A hosszabbításban kapott góllal 1–0-s vereséget szenvedett a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó-csapata Soroksáron, a Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokság 36. fordulójában, így nem tudott elmozdulni az utolsó előtti, kieső pozícióból.

Két évig készítette legújabb, immáron kilencedik 4,5x9 méteres panorámafestményét Corvus-Kora Róbert lőkösházi képzőművész. Corvus-Kora Róbert – aki Lőkösházán él, dolgozik és alkot – Attila, a hun király történelmi témáját dolgozta fel.

Áprilisban is nagy aktivitással zajlottak a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének haltelepítései – tájékoztatott közösségi oldalán a KHESZ.

Márai Sándor-díjban részesült Sarusi Mihály író, költő, a rangos elismerést március 15-ike alkalmából adták át. A magát Dunántúlon élő alföldinek valló íróval a díjról és munkásságáról beszélgettünk.

Nem kevesebb, mint négy fő volt az egy négyzetméterre eső olimpiai bajnok vízilabdázók száma szombaton a Csaba Centerben, ahol A nemzet aranyai című film vetítését és közönségtalálkozóját tartották.

A magyarok több mint 80 százaléka úgy gondolja, hogy az anyaság a legszebb női hivatás - közölte a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legújabb reprezentatív felmérése alapján, amelyet anyák napja alkalmából készített.

Hatalmas tűz volt egy társasházban Zalaegerszegen, a Holub József utcában. A lángok egy földszinti lakásban csaptak fel, ahonnan a tűz átterjedt az emeletre és a tetőtérre, ami teljes terjedelmében lángolt.

 




 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában