Civil díj

2024.05.29. 09:49

Döntősként ott voltak a gálán az orosháziak

Civil kezdeményezésekre hívja fel a figyelmet és hozott létre Civil Díjat a NIOK Alapítvány - Nonprofit.hu. Értékelik a különösen innovatív megoldásokat, azokat, amik összefogást generálnak és jó példával szolgálnak. Az idei évben orosháziak is bejutottak a döntőbe, meghívást kaptak a díjkiosztóra.

Csete Ilona

A Civil Díjat a NIOK Alapítvány - Nonprofit.hu azzal a céllal hozta létre, hogy felhívja a figyelmet azokra a civil kezdeményezésekre, amelyek különösen innovatívak, összefogást generálnak, és jó példával szolgálnak. 

civil díj,
A díjkiosztón az orosháziak
Forrás: Facebook

A díjátadó gála a civilek munkájának ünnepe és a civil szervezetek találkozóhelye volt, és együtt ünnepelték a civilek munkáját, sikereiket, más szektorokból érkező meghívottakkal közösen. Ahogy arról korábban írtunk, Orosházáról a Németh Imre Alapítvány a Legnagyobb hatású projekt kategóriában került a döntősök közé. A létrehozott robotika termükkel felkeltette az érdeklődést.

– IT eszközökkel támogatjuk a jövő generációját, hogy, már most alkalmazni tudják az új technikákat. Robotika termet hoztunk létre, melyben 3D szkennert, 3D nyomtatót, VR szemüveget, robotokat  lehet kipróbálni – nyilatkozta Mészáros Melinda, a civilek elnöke.

Több oktatási intézménnyel tartják a kapcsolatot és osztják meg tudásunkat, hogyan hozhatnak létre robotika termet, hogyan használhatják az informatika 21. századi eszközeit a diákok az óvodától a középiskoláig, sőt a felnőtteket is megismertetve a drónvezetés rejtelmeivel.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában