Összefoglaló

2023.05.20. 19:49

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 20.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről számoltunk be 2023. május 20-án.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock

A Lila vegyÉsz Bajnokság kémia verseny országos döntőjét rendezték a gyulai 5. számú „Lila” iskolában szombaton délelőtt.

Több mint 666 ezer óra szolgálatot teljesítettek tavaly a polgárőrök Békés vármegyében, ebből 40 ezret a rendőrökkel közösen – derült ki akkor, amikor a minap a vármegyei közgyűlés Vésztőn tartott ülésén beszámolt előző évi tevékenységéről a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége.

A békéssámsoni polgármester, Annus István köszöntötte a 90 éves Faragó Istvánné Rózsika nénit otthonában.

Ahogy mindenféle élelmiszer, úgy a fagylaltok ára is drágult idén. Békéscsaba utcáit járva is kivétel nélkül mindenhol feltűnhet az ember lányának és fiának, hogy többe kerül egy gombóc. Ennek oka az alapanyagárak és az energiaárak növekedése.

Békés vármegyében tizenöt településen, ötvenhat tagban mintegy 1500 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz július 6-14. között.

A gyulai Almásy-kastélyban látható Sisi-kiállítás megnyitásának egyéves évfordulója alkalmából szerveztek különleges extra programokat szombaton a látogatóközpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában