Körkép

2023.05.20. 09:45

Egyre drágább az édes élet: 450 forint egy gombóc fagyi Békéscsabán

Ahogy mindenféle élelmiszer, úgy a fagylaltok ára is drágult idén. Békéscsaba utcáit járva is kivétel nélkül mindenhol feltűnhet az ember lányának és fiának, hogy többe kerül egy gombóc. Ennek oka az alapanyagárak és az energiaárak növekedése.

Gyemendi Réka

Van, aki a klasszikus, más a különleges ízeket keresi.

Fotó: Bencsik Ádám

Az egyik, Békéscsaba központjában található kávézó ügyvezető-tulajdonosa is arról számolt be, hogy a megemelkedett közüzemi számlák miatt sajnos ők is kénytelenek voltak némiképp átárazni a gombócokat, azonban azt fontosnak tartották, hogy ne terheljék meg a vásárlókat és elérhető maradjon számukra a termék, így csak kisebb emelkedés figyelhető meg áraikban.

Kiszámoltam, átlagosan 35 százalékkal nőtt meg az alapanyagok ára a tavalyi évhez képest, így nekünk is változtatnunk kellett árulta el Bodóczi István, a Cafe One ügyvezető-tulajdonosa.

Tavaly náluk egy gömb klasszikus fagylalt ára 390 forint volt, míg az extra ízű vagy zero fajtákért (amik például cukor vagy tejmentesek) 450 forintot kértek. Idén a sima fagylalt gömbje 450 forint, a mentes változat pedig 500 forintba kerül. 

Olaszországból érkező alapanyagokkal dolgozunk, melyek egyébként is drágábbak. Kézműves fagylaltokat, kézműves desszerteket ajánlunk. Gyümölcsfagylaltjainknak több mint 60 százalékos a gyümölcsrost tartalma, ez érezhető is kóstoláskor fogalmazott Bodóczi István. 

Egy másik, szintén belvárosi, kézműves fagylaltot árusító fagylaltozóban is 450 forintba kerül idén egy gombóc fagylalt. Asztalos Nóra, a Hóvirág Fagylaltbár tulajdonos elmondta, vevőik hűségesek. A fagylaltbár egyébként éppen a napokban ünnepelte, hogy tíz éve nyitottak meg Orosházán.

Nálunk egyszerre 24 féle íz található meg a pultban. Mindig kell, hogy legyenek benne klasszikusok, van az a vevői kör, amely határozottan csoki- és vanília fagylaltot kér, és nem nézi a pultot, de vannak, akik kifejezetten a különlegesebb fagyikat keresik, amelyekben többféle íz és textúra találkozik árulta el Asztalos Nóra.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában