Összefoglaló

2023.05.19. 21:21

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 19.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről számoltunk be 2023. május 19-én.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock

Hagyományt teremtett 2016-ban a Gyulai Szakképzési Centrum: az országos és nemzetközi sikereket elért diákokat egy központi ünnepségen köszöntik a tanév végén. Az idei, pénteki alkalom annyiban volt különleges, hogy ezúttal Orosházán, a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium falai között rendezték meg az ünnepséget.

Megkezdődött a XXIII. Országos Technikaverseny döntője pénteken Gyulán. A finálé hivatalos megnyitóját a fürdővárosi polgármesteri hivatal dísztermében rendezték délután fél kettőkor, majd a gyakorlati feladatoknak veselkedtek neki az általános iskolás tanulók, míg szombaton az elméleti rész következik.

A kétnapos, csütörtöki és pénteki véradás során összesen 74-en nyújtottak segítséget, ezzel pedig 222 életet mentettek meg.

Június 9-től június 11-ig, péntektől vasárnapig várhatóan legalább ezer tuningautó és több ezer érdeklődő részvételével rendezik meg a One Fest Strandfesztivált és Wondairland Tuning Showt Békés-Dánfokon. Az autócsodák mellett olyan előadók lépnek majd színpadra, mint az Ámokfutók, a Happy Gangből Cory, Dévényi Tibi bácsi, Csordás Tibi a Fiestából, G.w.M, Sterbinszky, az AK26, Purebeat és Metzker Viki.

Időben elvetették kiscsákói családi gazdaságukban a kukoricát és a napraforgót, és hogy éppen jókor, azt bizonyítja: másnap hajnalban megjött rá az eső is. Hármas bárányáldás érte őket, már jó néhány év eltelt, mióta az első kerry hill fajtájú anyák a portájukra érkeztek, és azóta megannyi báránnyal ajándékozták meg őket. A Kondoroson élő Csapóné Hernádi Noémi, a nemrégiben megalakult Gazdasszonyok Békés Vármegyei Gazdakörének elnöke szerint azonban az idei az eddigi legerősebb báránycsapat.

A sérült macska az M6-os autópályán feküdt. Egy arra autózó rendőr vette észre. Munkahelyére, a százhalombattai rendőrségre tartott egy férfi néhány napja, kora reggel, amikor az M6 autópálya közepén egy macskát vett észre. Az állat az aszfalton feküdt. Szerencséjére alig voltak a sztrádán, így satufékezett, kitette a vészvillogót, és lassan a macska mellé hajtott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában