Szezonnyitás

2023.05.19. 19:59

Ezer tuningautó motorja bőg majd fel a békés-dánfoki strandfesztiválon

Június 9-től június 11-ig, péntektől vasárnapig várhatóan legalább ezer tuningautó és több ezer érdeklődő részvételével rendezik meg a One Fest Strandfesztivált és Wondairland Tuning Showt Békés-Dánfokon. Az autócsodák mellett olyan előadók lépnek majd színpadra, mint az Ámokfutók, a Happy Gangből Cory, Dévényi Tibi bácsi, Csordás Tibi a Fiestából, G.w.M, Sterbinszky, az AK26, Purebeat és Metzker Viki.

Papp Gábor, [email protected]

Bak Ádám, Kálmán Tibor, Ökrös Sándor és Németh Ádám mutatta be a fesztivált

Fotó: Bencsik Ádám

A fesztivál olyan életérzést hoz vissza, ami a ’90-es években jellemezte Dánfokot – fogalmazott a programmal kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatón Kálmán Tibor. Békés polgármestere emlékeztetett arra, hogy évtizedekkel ezelőtt az üdülőközpontban voltak többnapos zenei rendezvények, és bíznak abban, hogy a szezonindító fesztivál lendületet ad majd a dánfoki idénynek.

Bak Ádám, az üdülőközpontot is működtető Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy mindenképpen erős programmal szerették volna indítani a 2023-as turisztikai szezont. Kiemelte, egy családi nap ötletéből jutottak el a háromnapos autós tuning és zenei fesztiválig, amelyet június 9-től június 11-ig tartanak majd. Szólt arról, hogy a Dánfoki Üdülőközpont épül, szépül a rendezvény, illetve a szezon érdekében. Kifejtette, az önkormányzat nagy segítséget ad a fesztiválhoz, ahogy vállalkozók is a program mellé álltak.

Ökrös Sándor, az egyik főszervező elmondta, egy komplex, több elemből álló rendezvényt hívnak életre: – A fesztivál részeként országos tuningtalálkozót és driftarénát szervezünk, illetve nagyon színes zenei palettával várjuk az érdeklődőket – tette hozzá. Mint mondta, a legkisebbektől kezdve valamennyi korosztályt megcélozzák, légvárak, extrém vidámpark is szolgálja majd a kikapcsolódást. A zenei fesztivál pénteki napja a retro jegyében telik majd, a teljesség igénye nélkül az Ámokfutók, a Happy Gangből Cory, Dévényi Tibi bácsi és Csordás Tibi a Fiestából is fellép majd. Ökrös Sándor kitért arra, hogy szombaton a legmodernebb, legfiatalosabb zenékkel érkezik a teljesség igénye nélkül G.w.M, Sterbinszky, az AK26, Purebeat és Metzker Viki. Vasárnap családi nap lesz helyi sportegyesületekkel, Rubint Rékával, a programot pedig Nótár Mary zárja.

Németh Ádám, a másik főszervező, aki évek óta rendez autós programokat, elmondta, Dánfok pozitív adottságait nagyszerűen ki lehet aknázni egy prémium kategóriás autós szabadtéri rendezvényhez. A program magját egy elkerített VIP Parkoló alkotja majd, ahová szigorú elbírálás alapján a legkülönlegesebb autók fognak kerülni. A driftarénában edzési és gyakorlási lehetőség is lesz, a több száz tuningautó közül a legszebbeket díjazzák, egymillió forint értékben tombolanyereményeket sorsolnak ki. Az eseményre legalább ezer autót várnak, és mintegy 8300-an már regisztráltak a programra a Facebookon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában