Gyulai Szakképzési Centrum

2023.05.19. 14:29

Sikerkovácsok: az országos és nemzetközi versenyeken remeklő diákokat köszöntötték Orosházán

Hagyományt teremtett 2016-ban a Gyulai Szakképzési Centrum: az országos és nemzetközi sikereket elért diákokat egy központi ünnepségen köszöntik a tanév végén. Az idei, pénteki alkalom annyiban volt különleges, hogy ezúttal Orosházán, a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium falai között rendezték meg az ünnepséget.

Cs. I.

A Gyulai Szakképzési Centrum öt intézményének 32 tanulója, 11 oktatója kapott elismerést pénteken.

Fotó: Für Henrik

Halk zene fogadta az érkezőket, majd a Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tehetséges fiataljainak mini koncertje köszöntötte a résztvevőket. Az iskola történetében 2016-ban díjazták először a centrum részeként működő szakképző intézményekben a nemzetközi, országos tanulmányi-, szakmai- és sportversenyeken kiemelkedő eredményeket elért tanulóit és az őket felkészítő oktatókat.

Az idei volt a hetedik elismerő ünnepség, amit rendhagyó módon Orosházán rendeztek meg.

Kovács Zsuzsanna főigazgató ünnepi beszédében emlékeztetett, ez a hagyomány az elismerésről szól.

– Nem lehet jó szó, elismerés nélkül élni. Ez a hagyomány szól az együttműködésről, a diákok és az oktatók példás  együttműködéséről, a közös munkáról. Tanítani annyit jelent, mint megmutatni a lehetőséget. Tanulni annyit, mint élni a lehetőséggel – ezek a gondolatok kellő fogadtatásra találtak. Tanáraink megkeresték a jót és igyekeztek kibontakoztatni tanítványaikból a legjobbat. A diákok ebben partnerek voltak. A lehetőség ablaka kitárult előttük. Ágazati-, szakmai-, és sportversenyeken szép eredményeket nyújtottak, öregbítve ezzel iskolájuk és a centrum hírnevét is.

A főigazgató leszögezte, ez a hagyomány a köszöneté is. Mit mondta, köszöni kollégáinak, hogy a mindennapok feladatai mellett szántak időt és támogatták a diákokat a felkészülésekben, osztozva sikereikben. 

– A köszönetünk a diákoknak is szól, hiszen vállalták a felkészülést, a megmérettetést, még akkor is, ha ez plusz munkával járt. Megérte! Az eredmény, a sikerélmény fontos a diáknak, az oktatónak egyaránt.

A főigazgató arra kérte a fiatalokat, a tudásukkal megteremtett értékeiket gyarapítsák tovább. Tartsák szemelőtt: a sikerhez kitartás, akarat kell. A célok, az álmok így érhetők el - fogalmazott meg útravalót a jövőre vonatkozóan Kovács Zsuzsanna, majd Simon István Tamás  kancellárral átadott elismerős oklevelet 32 sikeres fiatalnak és 11 oktatónak kiemelkedő munkájáért.

Az idei ünnepséget rendhagyó módon Orosházán rendezték meg. Ők a Kossuth mezgé sikeres diákjai és oktatóik. Fotó: Für Henrik

A díjazott diákok és felkészítőik

Tóth Barbara Ilona, Németh Fanni Magdolna, Nyilas Zsófia Anna. Felkészítő: Dr. Laczóné Kiss Ágota, Gellai Katalin; 
Békési Bence egyénileg készült fel.
Darvasi Diána, Darvasi Lotte, Megyesi Tímea, felkészítőjük: Jakóné Varga Erika; Szarvas Ádám László, Lazanyecz Márk, Bognár Dávid, Kókai Ádám, Cunaj Mendrit, Horváth Dominik Norbert, Györgyi Dominik, ifj. Mondzinger Máté, Kelemen Ádám, Csáki László,  Bozó Balázs Zoltán, Szabó Zétény, Surinya Zsombor Ferenc, Maczik Dániel, Juhász Milán, Horváth Dominik, Horváth Dominik Norbert, felkészítőjük: Mészáros Melinda.
Balczó Ábel, Homonnai Tibor Olivér, Szebeni Zsófia Erzsébet, felkészítőjük: Miskolczi Zsuzsanna; Földesi Andrea, Kovács Alexandra, Rontó Fanni, felkészítő: Kékesiné Gulyás Ildikó, Nagy-Kovács Anett Szabina; Kruchió Zsolt Antal, felkészítő: Bánszki Anna, Nagy Gyula; Nagy Benjámin, felkészítője: Farkas-Túri Zita; Oláh Erik, felkészítő: Őri István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában