Kitelepülés

2023.04.20. 11:48

Utcára vitte szakmáit az orosházi Kossuth mezgé

Orosháza belvárosa megtelt csütörtökön délelőtt: kőművesek, informatikusok, a készenléti rendőrség képviselői, villanyszerelők, fodrászok, az egészségügyi és vendéglátós tanulók népszerűsítették szakmáikat az Árpád-kertben. Óvodásokat, nyugdíjasokat, az utca embereit megállására készítette a Kossuth mezgé a szakmaképzés palettájának a látványos felvonultatásával.

Cs. I.

A villanyszerelőknél láttuk a kapacitív érzékelőket működés közben

Forrás: BMH

A Gyulai SzC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola idén is meghirdette a Szakmák utcája című programját. Csütörtökön az Árpád-kertben vendéglátós tanulók kínáltak, drónok repkedtek, a villanyszerelők, a festők, az asztalosok eszközeiket mutatták meg. Nagyon sokszínű képzési palettáját ajánlotta a középiskola.

A készenléti rendőrség standjánál tájékozódott Pörneki Attila és Dávid Zoltán polgármester
Forrás: BMH

Pörneki Attila igazgató hírportálunknak elmondta, a tavalyi siker motiválta őket, sőt, olyan sok pozitív visszajelzést kapnak, hogy ősszel is kitelepülnek majd.

Az Árpád-kertet átkeresztelték Szakmák utcájának
Fotó: A szerző felvétele

– Iskolánk teljes képzési palettája, a technikumi szakmákon át a szakképző iskolánk kínálatát is felvonultatjuk. Duális partnereink is eljöttek. A járókelők, s azok, akik nálunk szeretnének tanulni, sok érdekességgel találkozhatnak. Nagyon örülünk, hogy ekkora az igény és az érdeklődés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában