Hírös Yacht

2023.04.19. 09:43

Kilencvenhat órán át fogta a harcsákat a békéscsabai csapat

A rendkívül előkelő harmadik helyen végzett a Hírös Yacht leveleki harcsafogó versenyén a békéscsabai Málik Csaba, Kovács Tibor és Czövek János alkotta Fás tavi „K”rémek csapata.

P. G.

A csapat a négy nap alatt összesen huszonöt halat fogott

Forrás: BMH

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen tartott megmérettetés számít hazánk egyik, ha nem a legnagyobb harcsafogó versenyének.

Málik Csaba hírportálunknak elmondta, Kovács Tiborral évek óta együtt járnak harcsázni, Czövek János pedig nagyon fontos segítőjük volt a versenyen.

A kihívás múlt szerdán, délután egy órakor kezdődött és vasárnap délután egy órakor fejeződött be, a srácok pedig gyakorlatilag a versengés teljes 96 órájában talpon voltak. A stégnél állították fel horgászszékeiket, és ott szundítottak pár órát, ha a helyzet megengedte. 

A csapat a négy nap alatt összesen huszonöt halat fogott, amiből egy 15 kilogrammos volt a legnagyobb, de több, 10 kilót meghaladó súlyú harcsát is a partra emeltek. Emellett volt egy hatalmas példány, amivel akár a verseny Big Fish, azaz a legnagyobb fogás díját is kiérdemelhették volna, az óriás azonban a csónakból való fárasztás közben „meglépett”.

A remek helyezés ellenére Málik Csaba elárulta, van bennük egy kis csalódottság, mert nagyon sokáig a második helyen álltak, és külön figyeltek arra, hogy a mögöttük harmadik helyen álló horgászteam ne előzze meg őket. Ezt sikerült is elérniük, azonban az akkor ötödik helyet elfoglaló csapat az utolsó éjszaka nagyot ment, 70 kiló harcsát fogott, és végül kevéssel, de megelőzte a csabai horgászokat, akik így is a kiváló harmadik helyen zárták a megmérettetést.

A megyeszékhelyi versenyzők már korábban is remekül teljesítettek, Málik Csaba fogott már 54 kilós, Kovács Tibor pedig 64 kilós harcsát.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában