Magyar Falu Program

2023.04.25. 07:03

Járdák, utak felújítása a cél Gádoroson

Gádoroson a Kossuth, az Iskola utca és a Béke tér (óvoda előtt) azon járdaszakaszait újítja meg az önkormányzat, ahol ezt a felület töredezettsége megkívánja. Magyar Falu Programban elnyert majd 10 millió forintos keret áll a rendelkezésükre.

Cs. I.

Dr. Szilágyi Tibor polgármester a fejlesztésekről tájékoztatott

Fotó: Csete Ilona-archív

– A temetőben az útburkolat felújítása is megtörténik, valamint a világítás kiépítését is megoldjuk. Erre is nyertünk a Magyar Falu Programban 10  milliót – tájékoztatott dr. Szilágyi Tibor polgármester. Jelenleg a tervezésnél tartanak.

A polgármesteri hivatal kívülről már megújult, TOP-os fejlesztés keretében az energetikai pályázattal. TOP-os fejlesztés után a település Magyar Falu Program keretében 42 millió forintos támogatást nyert el a polgármesteri hivatal belső felújítására. Megújul az ügyfélfogadó rész, az irodahelyiségek és a házasságkötő terem. A felújításokhoz az önkormányzat 6 millió forintos önerőt biztosít. 

Két nagy TOP-Plusz pályázata is van a nagyközségi önkormányzatnak, melyekkel 200-200 millió forintot nyertek. Az első pályázatból 2,5 kilométer hosszan újraaszfaltozzák a Szőlő, a dr. Hidasi és a Dobó utcák útburkolatát. Másik 200 milliós, komplex pályázata is van a gádorosiaknak: a Kossuth utcai csapadékvíz-elvezetés, a művelődési ház tetőszerkezetének a szigetelése (állagmegóvás a cél), valamint a Tóth Asszony-féle közösségi ház belső terének a bővítése. S ha már hozzányúlnak az ingatlanhoz, egy energetikai pályázattal elnyert 25 millióból az épület energetikai fejújítása is megtörténik.

A gádorosiak 132 milliós külterületi útja egy vidékfejlesztési program jóvoltából készülhet el, ennek a terveztetése zajlik –  sorolta aktuális fejlesztéseiket, beruházásaikat a település vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában