Békéscsaba

2023.04.09. 07:39

Húsvétkor tükröt tart maga elé Bonnyai Sándor

– Keresztényként Jézus halálát, majd feltámadását jelenti számomra a húsvét – mondta Bonnyai Sándor békéscsabai szociális munkás, aki számos akcióval segíti a Békés vármegyei és kárpátaljai gyermekeket, illetve akit pár éve lapunk és a BEOL.hu olvasói Az év emberének választottak.

L. B.

Bonyai Sándor

Forrás: MW-archív

Az ünnep idején ő is megáll és mérleget von, hogy van saját magával, azokkal, akiket rá bíztak. Tükröt tart maga elé, hogy mi az, amiben erősödnie, javítania kell.

– Jézus meghalt a világ bűneiért, nekem azonban nem kell meghalnom – hangsúlyozta. Mindez azt jelenti, hogy annyi feladatot, szolgálatot vállal magára, amennyit még elbír, amennyi még szerinte is épít és segít.

Bonnyai Sándor hozzátette, hogy a húsvét egyrészt az elcsendesedés, a befelé fordulás időszakát jelenti számára, másrészt ugyanakkor zajlanak a történések, az események, tehát az ünnepet a kettősség jellemzi. A hagyományok jegyében a locsolkodás természetesen nem maradhat el nála sem a családi körben, és érdekesség, hogy mivel apósa szódás, így ő meg is szokta kergetni a család hölgy tagjait. Emellett húsvéthétfőn templomba mennek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában