Menhely

2023.04.15. 15:19

Ezernyi könyvet kínál fel, hogy segítsen a kutyákon a csabai felszolgáló

Rostás Stephan, a békéscsabai Kornélia Étterem, valamint az Andrássy úti Kornélia & Bár felszolgálója nagy állatbarát. Neki is van egy mopsz fajtájú kutyája, melynek ősei feltehetően az egykori kínai császárok palotájából származnak. Ahogy Stephan mondta, kedvence szívesen bolondozik, kedves, ragaszkodó és intelligens.

Ny. L.

Jobbra fodulhat a sorsuk

Fotó: Bencsik Ádám-archív

A Békéscsabán dolgozó fiatalember ugyanakkor nemcsak a saját kutyájára gondol, hanem olyan társaira, valamint a macskákra is, amiknek nincsen gazdájuk, és a menhelyen várnak jobb sorsra, hogy befogadják őket.

– Nemrégiben egy ismerősöm 1200 könyvet ajánlott fel számomra, mert már nem tudta hol tárolni ezeket – ecsetelte Stephan. 

– Akkor jött az ötlet, hogy egy időre raktározom, de csak azért, hogy megszervezzek vele egy kutyamentő, jótékonysági akciót. Munkahelyem partner volt ebben, így április 18–19-én, kedden és szerdán 8–19 óra között a békéscsabai Kornélia Grill & Bár előtti placcon megrendezzük a Könyvet a kutyákért – Vegyél egy könyvet, és mentsd meg egy kutya életét! elnevezésű akciónkat. Azért beszélek többes számban, mert akadtak segítőim, akik a jó ügy mögé álltak. A bevételt a Békéscsabai Állatvédő Egyesületnek ajánljuk fel.

Rostás Stephan mopsz kutyájával, a a felszolgáló több állaton is segíteni akar 

Stehan kiemelte, vannak olyan kiadványok, amiket ki sem csomagolt volt tulajdonosuk, illetve a használt könyvek is jó állapotúak. Mindenféle stílus megtalálható a szépirodalomtól a történelmi témájú kiadványokon át a bestsellerekig. A pénzadományokat urnába gyűjtik, az akció végén ellenőrzött keretek között megszámolják, a  befolyt összeget pedig célzottan állateledelre költheti az egyesület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában