Beol podcast

2023.04.02. 10:00

Búcsú a könyvtártól? A Beol podcast vendége: Rakonczás Szilvia

A Beol.hu vasárnapi podcast-sorozata Rakonczás Szilviával folytatódik, aki a Békés Megyei Könyvtár igazgatójaként március 31-ével vonult nyugdíjba. Szilvia először profi táncos vagy keramikus szeretett volna lenni, majd mégis a könyvek világában kötött ki, ahol 43 évet töltött. Ebből tizenhatot Békéscsabán, a megyei könyvtárban, melynek az utóbb tíz évben az igazgatója volt.

Ny. L.

A Beol podcast heti vendége: Rakonczás Szilvia /Fotó: Für Henrik/

A szakemberrel Nyemcsok László, a Békés Megyei Hírlap és a Beol újságírója beszélgetett. Kiderült, Rakonczás Szilvia nem csukja be maga mögött véglegesen az intézmény ajtaját. Kitért arra, még nem tudja, nyugdíjasként pontosan mit csinál majd, de nyitott, és kíváncsian várja, mi talál rá, és hoz új tevékenységeket, örömöket életébe. 

Azt azonban fejébe vette, hogy elindít egy olyan kört, mozgalmat, civil szervezetet, melyben nyugdíjas könyvtáros kollégáival háttértevékenységet végeznek majd a könyvtár, a köz javára.

A beszélgetésben szóba került gyermekkora is, hogy szülei tanyasi iskolákban tanítottak, és amikor már ülni tudott, bevitték az intézménybe, hiszen egyedül nem maradhatott otthon, bölcsőde, óvoda ott nem volt. Elárulta, miért választotta a nem igazán szokványos matematika-könyvtár szakot a tanárképző főiskolán. Szólt arról is, nyugdíjasként milyen könyveket olvas majd, és merrefelé szeretne hódolni hobbijának, az utazásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában