Beol podcast

2023.04.16. 10:00

Az életműdíjas Jancsik Ferenc színművész a vendégünk

A Beol podcast vendége Jancsik Ferenc színművész, a Békéscsabai Jókai Színház társulati tagja, aki meghatározó szereplője Békéscsaba művészeti életének, a város színházművészetének. Jancsik Ferenc a március 15-i békéscsabai ünnepségen Békéscsabai Életműdíjat vehetett át, erről és a közel ötvenéves pályájáról beszélgettünk.

Gyemendi Réka [email protected]

Jancsik Ferenc elmesélte, édesapja rendőrtiszt volt, akkoriban pedig, amikor ő még gyermek volt, orvos, rendőr és tűzoltó ügyelet volt minden színházban. Hatéves lehetett, amikor elvitte őt édesapja a János Vitéz című előadásra az Erkel Színházba, ami olyan nagy hatással volt rá, hogy úgy érezte, színésznek kell lennie. A főiskolára azonban nem jelentkezett, egy rossz kamaszkori élmény eltántorította a versmondástól.

Egy akkori amatőr színházban kezdett el játszani, egy fesztiválon meg is nyerte a legjobb férfi alakítás díját. 

Ezután egy barátja Kecskemétre készült segédszínésznek, Jancsik Ferenc pedíg elkísérte, hogy addig is a színpad közelében legyen. A meghallgatáson végül őt is a pódiumra hívták, a versmondás pedig olyan jól sikerült, hogy le is szerződtették 1972-ben.

1977-ben, egy magánéletbeli zűrt követően jött Békéscsabára. Nagy volt a kontraszt a két város között, úgy fogalmazott, azt hitte, maximum egy évig marad csak itt, de végül 44 év lett belőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában