MCC

2023.04.22. 19:18

A csabai piac környékén gyűjtötték a szemetet a fiatalok – galériával

A békéscsabai piac környékén szervezett szemétszedést a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviselete a FIT, a Fiatal Tehetség Programban résztvevő fiatalok, általános iskolai felső tagozatos diákok számára szombaton délután.

P. G.

A környezettudatos gondolkodást erősítették az akcióval. Fotó: Jenei Péter

Mittag Mónika, az MCC békéscsabai képviselet-vezetője hírportálunknak elmondta, a megmozdulással csatlakoztak collegiumon belül működő Klímapolitikai Intézet szemétszedési akciójához, amit a Föld napja alkalmából, a TeSzedd Programhoz kapcsolódva hívtak életre. Mint kiemelte, a FIT Program diákjai és önkéntesek egyaránt részt vettek a megyeszékhelyi kezdeményezésben. 

Miután a képviselet nagyon közel esik a helyi agórához, és egyébként is piaci nap volt a szombati, ezért úgy döntöttek, hogy a létesítmény környékét járják körül, és ott gyűjtik össze a szemetet. Mittag Mónika kérdésünkre kitért arra, nagyon fontosnak tartják a fiatalok környezetvédelmi nevelését, a környezettudatos gondolkodás erősítését a nemzedék tagjainak körében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában