Mávinform

2023.03.03. 15:48

Megváltozik a menetrend a Lőkösháza-Békéscsaba-Budapest vonalon

Lőkösháza és Békéscsaba között a vonatok egy része helyett buszra kell szállniuk a közlekedőknek.

Beol.hu

Fotó: Gál Csaba

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon a Békéscsaba és Lőkösháza közötti pályafelújítás miatt – a mostani felújítási fázisban április 10-ig – a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Pótlóbusz közlekedik a Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 6:18-kor induló Békés InterCity (IC 759) helyett Békéscsabáig, továbbá a személyvonatok helyett Békéscsaba és Lőkösháza között pótlóbuszok közlekednek.

A buszok Békéscsabán és Lőkösházán a vasútállomás előtti térről indulnak, illetve oda is érkeznek, azonban Kétegyházán nem érintik a vasútállomást: a Gyulai úton, a Szent Imre utcai Volánbusz megállóban állnak meg.

A nemzetközi InterCity-k továbbra is a teljes útvonalukon járnak, a belföldi kocsicsoportjuk csak a Keleti pályaudvar és Békéscsaba viszonylatban közlekedik.

A Békéscsaba-Lőkösháza vonalszakaszon végzett felújítás fázisaihoz igazítva április 10-e után is várhatók további menetrendi módosítások.

A menetrendi változásokról, vágányzári információkról a vasúttársaság a honlapján és a MÁVINFORM Facebook oldalán időben tájékoztatja az utasokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában