Korszerűsítés

2022.12.27. 19:09

Nem marad egyvágányú szakasz: halad a lőkösházi vonal felújítása

Valamivel több mint egy éve rakták le a Békéscsaba–Lőkösháza vasúti szakasz felújításának alapkövét. A jelenleg zajló munkafolyamatokról Herczeg Tamás országgyűlési képviselő számolt be közösségi oldalán.

BMH

Herczeg Tamás (középen) tájékozódott a beruházás állásáról

Forrás: Facebook

December 7-én volt egy éve, hogy leraktuk a Békéscsaba–Lőkösháza vasúti vonalszakasz korszerűsítésének alapkövét. Azóta hatalmas változások történtek a rekonstrukció kapcsán. A vonalon és az érintett három állomáson jelenleg is folynak a kivitelezési munkák, ezek műszaki készültsége körülbelül 35 % – írta közösségi oldalán Herczeg Tamás, Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője.

Mint fogalmazott, Szabadkígyós-Kétegyháza között már lefektették az új vágányt, ennek forgalomba helyezése 2023 tavaszán várható. Ezt követően épül át a meglévő vágány. Kétegyházán a vasútállomás jobb oldala már átépült, a többi részen jelenleg is zajlanak a munkálatok. A közúti felüljárót várhatóan a jövő év végétől használhatjuk.  Kétegyháza és Lőkösháza között már megépült az új vágány, melyet augusztusban forgalomba helyeztek, jelenleg a meglévő pálya átépítése folyik.

A képviselő hangsúlyozta: a projekt eredményeképpen nem marad több egyvágányú szakasz az egyik legfontosabb hazai vasúti folyosón, a modern infrastruktúrával pedig versenyképesebbé fog válni térségünkben a személy- és áruszállítás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában