Oktatás játékosan

2023.03.28. 13:51

Különleges órákat tartottak Csabán, az Andrássyban

A leginkább kedvelt olvasmányok kapcsán több különleges órával is várták a tanulókat hétfőn az Andrássy Gyula gimnáziumban az európai olvasás napja apropóján.

L. B.

Balássy Fannival is találkoztak a diákok /Fotók: Andrássy gimnázium/

Dr. Farkasné Csató Katalin, a középiskola magyartanára elmondta, a gimnázium az alapján kapott felkérést, hogy csatlakozzon a rendezvényhez, hogy részt vesz Erasmus-projektekben is.

Az egyik magyarórán a kilencedikes humán osztályosok a gyulai Balássy Fannival, a Hol is kezdjem? című könyv szerzőjével találkoztak és beszélgettek, többek között arról, hogy egy-egy mű mennyire szólhat valóban a fiatalokat érintő problémákról, mennyire adhat választ az őket foglalkoztató kérdésekre. A Hol is kezdjem? pont egy lányról szól, aki a gimnázium első évét kezdte.

A másik magyarórán a szókincs fejlesztését célzó játékot szerveztek a tanulóknak. Az angolórákon pedig például angolul mesélték el egy könyv részletét a diákok – a többiek pedig kitalálták, hogy melyik népszerű műről van szó –, de olyan játék is előkerült, amely során a fiatalok egy-egy ismert magyar verset fordítottak le angolra, és így kellett rájönniük a társaiknak az adott költeményre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában