Orosháza

2023.03.18. 17:28

A Táncsics diákjai arról tanultak, hogyan kell bánni a pénzzel

Kilencedik alkalommal rendezték meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7 témahetet, melyhez az orosházi Táncsics gimnázium is csatlakozott.

Cs. I.

Fotók: Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium/Facebook

A középiskolások alapvető pénzügyi ismereteket kaphattak rendhagyó tanórák keretében. A programon a 10. B, a 10. D osztály tanulói, a 11. emelt földrajz fakultáció diákjai és a 12. évfolyam tanulói vettek részt Seres Erzsébet és Lengyelné Makay Helga tanárnők vezetésével, közreműködésével.

A programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, megbízható forrásból származó, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről.

Ehhez nyújtott segítséget az országszerte megrendezett rendhagyó tanórasorozat is. A hazai program már 2014 óta résztvevője a mintegy 30 országban egy időben zajló European Money Week sorozatnak, 2016 óta pedig a Global Money Week nemzetközi kezdeményezésnek. Az idén a pénzügyi téma a korszerű pénzkezelés és digitális biztonság volt.

A Táncsics tanulói a témahét keretében játékos formában bővebb információkat szerezhettek a hétköznapi élet fizetési módjairól. Megismerkedhettek a különböző bankkártyák típusaival, az azonnali és QR-kódos fizetés lényegével továbbá a virtuális kártya, valamint a mobilfizetés fontos jellemzőivel.

Összehasonlíthatták a készpénzes és a korszerű digitális fizetési eszközök alkalmazási feltételeit, előnyeit és hátrányait. A játékos feladatok mellett rövid videófilm megtekintésével és Kahoot kvízes feladatok megoldásával egészíthették ki ismereteiket.

A diákok élményeket szerezve ismerhetik meg a pénz világát.

A program biztosította diáknak és pedagógusnak egyaránt, hogy a tanórák során ne csak hasznos tudást, hanem élményeket is szerezzenek, s ezekre támaszkodva folytassák a pénzügyek működésének és a pénz izgalmas világának a felfedezését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában