Faluhelyi utca

2023.02.03. 20:28

Megújul a vízvezeték-hálózat Dobozon

Közelmúltbeli ülésén elfogadta a Faluhelyi utcai vízvezeték-hálózat részleges rekonstrukciójáról szóló vállalkozói szerződést a dobozi képviselő-testület.

P. G.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az előzményekkel kapcsolatban megtudtuk, a grémium tavaly két alkalommal döntött a Faluhelyi utcai ivóvízhálózat szakaszos felújításáról. Az első döntés 460 méteres szakaszt, a második döntés további 144 folyómétert érintett, ahol megtörtént az utcai bekötővezetékek cseréje.

A közelmúltbeli testületi ülésen hozott határozat pedig a fennmaradt 235 méteres szakaszra vonatkozott.

Így összességében mind a 839 méteren új ivóvízvezeték épült, épül meg, amivel előkészítik a későbbi Faluhelyi utcai kerékpárút-építést. Ez utóbbi beruházást a TOP Plusz-os forrásokból valósítják majd meg.

A grémium úgy döntött, hogy megrendeli az Alföldvíz Zrt-től a munkákat. A 235 métert érintő fejlesztés bruttó 13 millió 891 ezer forintból valósul meg. A képviselő-testület felhatalmazta Köves Mihály polgármestert a beruházásra vonatkozás vállalkozói szerződés aláírására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában