Fejlesztés

2023.02.05. 20:55

Kívül-belül megújul a Százszorszép Óvoda Gyomaendrődön

Közel 150 millió forintot fordíthatnak a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda és Bölcsőde egyik telephelyének fejlesztésére.

V. E.

Tereprendezéssel kezdődtek a munkálatok /Forrás: Facebook/

Az önkormányzat tavaly sikeresen pályázott a Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhívásra, amelynek keretében a TOP Plusz programban 144 millió forint támogatásban részesült – adta hírül a napokban Toldi Balázs polgármester. Megtudtuk, az említett összeget a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda és Bölcsőde egyik telephelyének fejlesztésére fordítják.

A Százszorszép Óvodában januárban meg is kezdődött a játszóudvar korszerűsítése. A felújítás során a tereprendezést követően új kültéri játékokat telepítenek, kresz park épül és a parkosított részek is megújulnak. Lebontják és újraépítik a már nagyon elavult állapotban lévő hajdani csendőr laktanya kerítését és a megromlott állapotú régi kazánház épületét.

A projekt másik fontos eleme az épület helyiségeinek felújítása, amelynek keretében korszerűsítik a vizesblokkokat és a belső nyílászárókat, valamint napelemmel látják el az épületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában