Összefoglaló

2023.02.09. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 9.

Csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. február 9-én.

Beol.hu

Meghaladta csütörtök hajnalra a 15 ezret a hét eleji törökországi és szíriai földrengések halálos áldozatainak száma a helyi hatóságok összesítése szerint, a sérültekét pedig Törökországban már csaknem 63 ezerre, Szíriában pedig 5 ezernél többre teszik.

A rendkívüli hideg miatt régiónkban, a Dél-Alföldön is életbe lépett az úgynevezett vörös kód kedd este 8 órától, az intézkedés szombat reggelig tart.

A V4NA Hírügynökség információi szerint migránsok csaptak össze szerda este a magyar határ közelében. Az illegális bevándorlók közti leszámolásnak több sérültje is van.

A múlt héten 38 ezer embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) heti jelentésében, csütörtökön. Változatlanul Békés az egyik olyan vármegye, ahol sok a beteg.

A Békés vármegyei rendőrök Budapesten fogtak el egy lopásért, kábítószeres bűncselekményért keresett, és elzárás büntetése elől rejtőzködő sarkadi férfit.

Fiataloknak, az orosházi Eötvös iskola diákjainak, pedagógusainak tartott őszinte hangvételű előadást a gádorosi születésű, napjainkban Maroslele polgármestereként dolgozó Drimba Tibor. Hajdan a büntetésvégrehajtásban szerzett tapasztalataiból merítve immáron tíz éve járja a fiatalok közösségeit, hogy a megelőzésről beszéljen nekik őszinte nyitottsággal.

Facebook-kommentekben több Békésben közlekedő gépjárművezető felháborodott azon, hogy drónnal figyelte a rendőrség a minap, megállnak-e a STOP-táblánál. Akadtak olyanok is, akik úgy reagáltak, be kell tartani a szabályokat, akkor nem kell félni a repülő eszköztől.

Élet és állam elleni bűncselekmények miatt emelt vádat hét ember ellen a Budapest Környéki Törvényszéken a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, hogy az Erasmus program további folytatása érdekében a miniszterek lemondtak a vagyonkezelő alapítványokban betöltött helyeikről.

Február 2-án egy szongáriai cselőpókot figyeltek meg a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a kardoskúti Fehértó térségében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában