Illegális bevándorlás

2023.02.09. 08:45

Ismét lövöldözés volt a magyar–szerb határ közelében

A V4NA Hírügynökség információi szerint migránsok csaptak össze szerda este a magyar határ közelében. Az illegális bevándorlók közti leszámolásnak több sérültje is van.

Illusztráció/Menekültek egy romos téglagyár elhagyatott területén a vajdasági Szabadka határában 2017. április 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

Mintegy 20 migráns csapott össze szerda este a szerbiai Hajdujárás közelében – számol be róla a V4NA Hírügynökség. 

Az elfajuló vitának fegyveres összetűzés lett a vége. Fél 8 körül lövések is eldördültek. A szerb rendőrség gyors reakciójának köszönhető, hogy nem lett súlyosabb következménye az esetnek, de így is voltak sebesültek, meglőtték egymást a bevándorlók. 

A migránsok egy részét őrizetbe vették, míg a többieket a befogadóközpontokba szállították.

A legfrissebb migránsleszámolás kapcsán az észak-bácskai körzet vezetője úgy fogalmazott: annak ellenére, hogy a bevándorlókkal kapcsolatos helyzet jelentősen javult az elmúlt időszakban, és a befogadóközpontban, illetve Szabadka központjában az gyakorlatilag ideálisnak mondható, az erdőben még mindig vannak ellenőrizetlen migránscsoportok. Ők Szerbia északkeleti és északnyugati részérők érkeznek a határövezetbe, átlagosan öttől harmincan vannak egy-egy csoportban.

Ezek a bevándorlók az éjszaka folyamán hosszú kilométereket tesznek meg, hogy átjussanak a határkerítésen. A mozgásuk során több települést és községet érintenek

– szögezte le Bojan Soralov, aki további rendőröket akar a térségbe.

Az esti eseményekkel kapcsolatban a körzetvezető elmondta: két embert ért lőfegyver okozta sérülés.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában