Kormányzati támogatás

2023.01.19. 16:40

Továbbra is lehet csobbanni a békési uszodában

Újabb 7,7 millió forintos kormányzati támogatásnak, illetve az önkormányzat erősödő szerepvállalásának köszönhetően továbbra is nyitva maradhat a békési uszoda.

P. G.

Decemberben is nagyon sokan keresték fel a létesítményt

Fotó: Bencsik Ádám

Kálmán Tibor polgármester elmondta, hogy a kérdésben több alkalommal egyeztettek a sportállamtitkársággal, és Dankó Béla, városuk országgyűlési képviselője is támogatta ezen a téren munkájukat. Emlékeztetett rá, hogy az említett támogatás az első negyedévre szól, míg tavaly a második félévre ugyancsak 12,3 millió forintos kormányzati támogatás segítette az uszoda nyitva tartását. A polgármester hangsúlyozta, a források Békésre érkezésében nagy szerepe van két helyi „vizes” sportág képviselőinek, a helyi úszó klubnak, valamint a Békési Kajak-Kenu Clubnak.

Kálmán Tibor szólt arról, hogy az uszoda nyitva tartása jó döntésnek bizonyult, hiszen decemberben is nagyon sokan keresték fel a létesítményt.

– A látogatószámok kifejezetten magasak voltak a tavalyi év utolsó hónapjában. A tiszta, rendezett, családias környezet kedveltté tette az uszodát, és például az úgynevezett pénteki esti fürdőzések is kifejezetten népszerűnek számítottak – emelte ki a városvezető. Kálmán Tibor szólt arról, hogy a létesítmény üzemeltetése során már elődeik is használták a termálvíz energiáját, és ezen a téren szeretnének a jövőben még inkább előrelépni, újabb Celsius fokokat nyerni, és még hatékonyabbá tenni az uszoda és a fürdő működését egyaránt.

Kálmán Tibor polgármester Kiu Gáborral, az uszoda vezetőjével egyeztet
Fotós: Bencsik Ádám

– Újabb beruházásokban gondolkodunk. Keressük a pályázati lehetőségeket, de akár önerőből is fejlesztenénk, hiszen megtérülő beruházásokról van szó – hangsúlyozta. Kálmán Tibor kiemelte, a békési gyógyvíz minősége hasonló a hévíziéhez.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában