Sajtótájékoztató

2023.01.17. 15:29

Komoly segítség Nagyszénásnak a megítélt rezsitámogatás

A községházán találkozott kedden Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője Nyemcsok Jánossal, Nagyszénás polgármesterével. A rezsikompenzáció kapcsán tartottak sajtótájékoztatót.

Cs. I.

Nyemcsok János és Erdős Norbert a sajtótájékoztatón /A szerző felvétele/

Nagyszénáson Erdős Norbert elöljáróban köszönetét fejezte ki a település vezetőjének és a szénási képviselő-testületnek, mert döntésükkel hozzájárultak az Orosháza-Kardoskút között megépülő kerékpárút megvalósításához.

– Az előkészítő tárgyalások során támogatásukkal, bizonyos tőkerészek átcsoportosításával, járultak hozzá ahhoz, hogy ez a várva várt projekt létrejöhessen – fogalmazott Erdős Norbert.

– Akkor és most is azt gondoljuk, hogy vannak ügyek, amikor kitekintve személyes érdekeinken túlra, térségben kell gondolkodni – tette hozzá a község polgármestere. 

A sajtótájékoztatón a rezsitámogatás volt a téma, aminek a kapcsán a politikus elmondta, 44 milliárd forinttal támogatta a magyar kormány az önkormányzati szektort, ebből több mint 700 millió érkezett a dél-békési választókerületbe.

– Nagyszénás önkormányzatát 33 millió 725 ezer forint segíthetik – jelentette be.

– Elkeseredtünk tavaly novemberben, mert azt láttuk, nagyon sok millió hiányzik az önkormányzat kasszájából a megnövekedett rezsiárak miatt. Pótlására nem láttunk lehetőséget. Ám ez a jelentős összeg, a finanszírozási hiány pótlása segítségünkre lesz 2023-ban. Saját erőből nehezen boldogulnánk – reagált a polgármester.

A mezőgazdasági vállalkozásoknak is nehéz évük volt, komoly összegek esnek ki a helyi iparűzési adóbevételekből is.

– Takarékosság jellemez bennünket a folytatásban is, amivel az önkormányzatunk működőképes marad idén is – nyilatkozta Nyemcsok János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában