Békéscsaba

2023.01.13. 18:43

Hársfacsemetéket ültettek a Jankay iskola udvarán

Facsemetéket ültettek el pénteken Békéscsabán, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarán. A növényeket a Hatvanezer Fa Egyesület adta az intézménynek.

Gyemendi Réka

Fotó: Bencsik Ádám

Hársfa csemetéket ültettek a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarára pénteken délután. A fákat a Hatvanezer Fa Egyesület adta az intézménynek. Poliák Pál, az egyesület elnöke elmondta, ez már nem az első alkalom, ugyanis 2019-ben mentett hársakból már adtak az iskolának hét darabot. Hozzátette, nagyon jó kapcsolatot ápolnak az intézménnyel, a tanárok és a diákok is rendszeresen részt vesznek a mozgalom tevékenységeiben.

Poliák Pál azt is elmondta, számukra minden fácska elültetése siker, illetve az is, hogy egyre több a fiatal kéz, amikor tenni kell. Hozzátette, hálásak a helyi óvaodapedagógusoknak és tanároknak, amiért figyelnek arra, hogy továbbadják azt, amit a mozgalom is képvisel.

Az iskola ezúttal a facsemeték beszerzésével kapcsolatban kért segítséget az egyesülettől. A hársfákat pénteken délután ültették el a tanárok és a diákok, a növények a Kis Jankay udvarát fogják díszíteni.

Pénteken délután ültették el a csemetéket. Fotós: Bencsik Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában