Összefoglaló

2023.01.26. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 26.

Csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. január 26-án

Beol.hu

Csütörtökön kora délután kísérik utolsó útjára Mátészalkán a szolgálatteljesítés közben, a fővárosban halálra késelt rendőrt. Búcsúztatásával egy időben Békéscsabán is sorfalat álltak az egyenruhások. Az egész ország gyászolja a hősi halottat.

Azt hinnénk, annál semmi sem lehet biztonságosabb az interneten, mint egy Facebook-csoport, amelyben anyukák babakocsikat és etetőszékeket cserélnek.

Több halálos áldozata van a kíméletlen téli időjárásnak Japánban, csütörtök reggelre viszont enyhült a havazás, és lassan megindult a forgalom a korábban a hó miatt lezárt autópályán is.

A múlt héten csaknem 24 ezer embernél diagnosztizáltak influenzaszerű megbetegedést a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései szerint – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NKK) heti jelentésében csütörtökön. A legtöbb beteget Győr-Moson-Sopron és Békés vármegyében regisztrálták.

Már sok éve fogadnak el kenőpénzt a fővárosi Eötvös József Gimnáziumban azért, hogy olyan diákok is felvételt nyerjenek, akiknek nem sikerült a felvételin az írásbelijük. A leggazdagabb szülők gyerekei külön előnyt élveztek!

Magyarország 1,5 százalékos GDP-bővüléssel elkerülheti idén a recessziót, az infláció pedig az év végére ismét egy számjegyű lehet; 2024-ben már egyensúlyi pályán „kilőhet a magyar gazdaság”, a növekedés elérheti a 4 százalékot.

Egész Európában nincs olyan jóléti intézkedésre példa, mint a Magyarországon bevezetett, időseket segítő Gondosóra program – mondta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

Az atomenergia a jövő energiája, számunkra pedig kedvező hír, hogy az orosz kormány is kiemelt fontosságot tulajdonít a paksi fejlesztésnek – írta hivatalos Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

Átadták csütörtökön az Újkígyóst és Szabadkígyóst összekötő, új kerékpárutat Szabadkígyóson. A beruházás 580 millió forintos pályázati forrásból jöhetett létre.

Békéscsaba újratelepítésének időszakától a háztartások elmaradhatatlan, emblematikus tárgya, olvasnivalója a Čabiansky kalendár, vagyis a Csabai kalendárium.

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában