Miniszteri bejelentés

2022.12.21. 17:03

Závogyán Magdolna lesz februártól a kulturális államtitkár

A kondorosi származású Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet igazgatója lesz februártól a kulturális államtitkár.

Závogyán Magdolna korábban már dolgozott kultúráért felelős helyettes államtitkárként

Fotó: Bús Csaba

Csák János miniszter február 1-jétől Závogyán Magdolnát nevezte ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) kultúráért felelős államtitkárának; Hoppál Péter kormánybiztosként folytatja munkáját – tájékoztatta a tárca az MTI-t szerdán.

Závogyán Magdolna 2015 és 2018 között kultúráért felelős helyettes államtitkárként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol akkor Hoppál Péter töltötte be a kultúráért felelős államtitkári posztot – közölték.

Mint írják, a tárca tavaszi megalakulása óta eltelt időben a tárca kulturális területén a kormányzati feladatok által szükségessé vált új struktúra kialakításában kiemelkedő szerepet játszó Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár február 1-jétől kormánybiztosként segíti tovább a magyar kulturális élet feladatait.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában