Segítség

2022.12.22. 18:48

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a csabai koncerten a siketek és nagyothallók javára

Több mint 300 ezer forint adományt vett át csütörtökön Orosz Sándor, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) Békés megyei elnöke Szarvas Pétertől, Békéscsaba polgármesterétől.

V. E.

Orosz Sándor vette át az adományt Szarvas Pétertől

Forrás: BMH

Az elnöktől megtudtuk, a csabai önkormányzat szervezte számukra az adománygyűjtést az ünnepekhez közeledve, amiért nagyon hálásak mind a városvezetésnek, mind pedig az adományozó embereknek. Mint megírtuk, Sasvári Sándor és lánya, Léna lépett fel a közelmúltban a belvárosi római katolikus templomban.

Orosz Sándor elmondta, a kapott pénzt részben eszközbeszerzésre, részben pedig közösségi élményre költik el. Utóbbit tekintve a következő évben egy nagyobb szabású eseményt terveznek, mégpedig Siketek Világnapja rendezvény életre hívását Békéscsabán. Emellett számos idős tagjuk van, így az idősek világnapja alkalmából majd az ő tiszteletükre is szeretnének összejönni, de lesz még nőnapi, illetve anyák napi alkalmuk is.

Szarvas Péter polgármester elmondta, örömmel adta át csütörtökön Orosz Sándornak a napokban tartott karácsonyi jótékonysági koncerten összegyűlt adományt. A SINOSZ elnöke tájékoztatta, hogy a 335 ezer 850 forint támogatási összeg egy részét szeretné rendezvények szervezésre fordítani. Végül hangsúlyozta, köszöni mindenkinek, aki adományával segítette a szervezet működését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában