MATASZ

2022.12.07. 19:37

Tartalmas évet zártak a Békés megyei tartalékosok

Hagyomány, hogy az év végéhez közeledve vacsorával egybekötött értékelő küldött közgyűlést tart a Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Megyei Szervezete. Az elmúlt évben a járvány miatt csak zárt körben rendezhették meg, de az idén a szervezet folytathatta a hagyományokat.

Gy. R.

Vacsorával egybekötött értékelő küldött közgyűlést tart a Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Megyei Szervezete /Forrás: MATASZ/

Hagyományaik szerint ilyenkor köszöntik azokat, akik az év folyamán honvédelmi miniszteri elismerésben részesültek végzett munkájuk alapján. 2022-ben Simon Nóra Edina, Berczi László rendőr ezredes, Zsadon Endre és Csanálosi László kapott a Honvédelmi Miniszter által adományozott „Honvédelemért Kitüntető Cím” elismerést. 

Nagy Zoltán nyugalmazott ezredes, megyei elnök köszöntötte a megjelenteket, majd beszámolt a tartalmas év történéseiről. Haditorna Orosházán és Békéscsabán, toborzófutás, több fordulós BSZC középiskolás lövészverseny, általános iskolai lövészetek, nyári tábor, szakköri foglalkozások – csak néhány a színvonalas programkínálatból. 

Az Antal László orosházi elnök által vezetett „Doni Emlékmenet” értékelésénél már a 2023 januári emlékmenetre is felhívta a figyelmet, ami 2023. január 21-én lesz a Mezőhegyes-Tótkomlós útvonalon. Ezt erősítette meg Viczián Zoltán, a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesület vezetője is, aki a túraútvonalat állította össze, illetve meghívta a jelenlevőket a 2.Magyar Hadsereg tragédiájára emlékező eseményre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában