Víziközmű

2022.12.14. 08:48

Szakszervezeti évzárás: sikerült felzárkóztatni az Alföldvíz munkavállalóinak bérét

Évzáró testületi ülést tartott az Alföldvíz szakszervezet – tájékoztatott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Mint Békéscsaba és térsége országgyűlési képviselője kiemelte, a 2022-es év történelmi jelentőségű volt az Alföldvíz Zrt. életében, és ebben fontos szerepe volt a szakszervezetnek is.

P. G.

Herczeg Tamás: sikeresen lezajlott a vállalat integrációja /Forrás: Facebook/

„Komoly eredmény, hogy ebben az esztendőben sikeresen lezajlott a vállalat integrációja a Nemzeti Vízművek Zrt.-be úgy, hogy a cég központja Békéscsabán maradt, a tulajdoni hányada – ami által az ellenőrzési jogköre, a felügyelőbizottsági tagsága is – megmaradt a városnak, és a béreket is rendezték” – írta közösségi oldalán az országgyűlési képviselő.

Az Alföldvíz korábban megkeresésünkre arról tájékoztatta lapunkat, hogya cégvezetés által készített bérmegállapodást a szakszervezet egyhangúlag támogatta. 

Az év elején történt egy bérrendezés, amelynek köszönhetően munkavállalóik bére felzárkózott a többi, többségi állami tulajdonban lévő víziközmű-szolgáltatók munkavállalóinak fizetéséhez. A mostani lépés pedig a többségi állami tulajdonú víziközmű-szolgáltatók és a tulajdonosi joggyakorló között megköttetett hároméves keretmegállapodáshoz illeszkedik. Kérdésünkre megerősítették, a munkaerő megtartásában javuló tendenciát tapasztalnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában