Csőtörés

2022.12.02. 08:26

Helyreállt a vízszolgáltatás Mezőberényben

A víztoronynál található 200 milliméter átmérőjű feltöltő vezeték tört el pénteken hajnalban.

P. G.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Siklósi István polgármester elmondta, szakaszolni nem lehet a javítás idejére, ezért kellett leállítani a szolgáltatást az egész városra kiterjedően. A munkálatok reggel megkezdődtek. Várhatólag legkésőbb délre végeznek a javítással, ezt követően újra indul a szolgáltatás.

A polgármester kiemelte, két lajtos kocsi segíti majd addig is a vízellátást, az egyik az általános iskola-gimnázium körüli területen, a másik a Kossuth téren elérhető. Az iskolai, óvodai konyhában megoldották, hogy legyen elegendő víz, így a gyermekétkeztetés biztosított. A nagyobb éttermek, étkeztetéssel foglalkozó szolgáltatók pedig a szomszédos településekről, Békésről és Köröstarcsáról visznek majd vizet, így várhatóan esetükben sem lesz fennakadás.

Frissítés (8:30):

Részlegesen visszaállították a szolgáltatást Mezőberényben, alacsonyabb nyomással ugyan, de mindenütt elérhető a vezetékes ivóvíz.

Frissítés (9:50):

A reggeli órákban helyreállt a vízszolgáltatás Mezőberényben – tájékoztatott Facebook-oldalán az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt.

Posztjukban kiemelték, kérik a városlakókat, hogy amennyiben a hálózat feltöltését követően – az ezzel esetlegesen járó –másodlagos vízminőségi problémákat, úgymint a víz elszíneződő, érzékszervvel érezhető változásokat érzékelnek, akkor azt jelezzék az ingyenesen hívható műszaki hibabejelentő 80/922-333-as telefonszámon és munkatársaink orvosolni fogják a problémát. A zavartalan vízszolgáltatás várhatóan néhány órán belül helyreáll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában