Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

2022.12.07. 19:59

Kiváló és Hősötös diákokat köszöntöttek Békéscsabán

A Békés Megyei Kormányhivatalban rendezett szerda délutáni ünnepségen adták a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Kiválósági- és Hősötös-díjait a szervezet gondoskodásában élő, valamilyen területen példaértékű munkát végző Békés megyei gyermekeknek és fiataloknak.

Papp Gábor, [email protected]

Fotók: Bencsik Ádám

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató által alapított Kiválósági- és Hősötös-díjak legfontosabb célja, hogy motiválják a családjukból kiemelt gyermekeket, és így példát mutassanak sorstársaiknak. 

A Kiválósági-díjat tavaly írták ki először azoknak nevelőszülőknél vagy lakásotthonban élő felső tagozatos és középiskolás gyermekeknek, akik legalább 4-es tanulmányi átlaggal rendelkeznek. Idén pedig még több szorgalmas diák előtt nyitottak kaput. 

A Hősötös-díjra alsó tagozatos diákok és azok a fiatalok pályázhattak, akik a 2021-2022-es tanévben bármely típusú, alap- vagy középfokú oktatási, nevelési intézményben összegyűjtöttek legalább 100 darab 5-ös érdemjegyet, vagy annak megfelelő, e-naplóban, ellenőrzőben rögzített, tanári értékelést. A két tanulmányi díjra a szolgáltató szolgáltatási területének 13 megyéjéből összesen 580 érvényes pályázat érkezett. A Kiválósági-díjra 392 gyermek, a Hősötös-díjra 188 gyermek pályázott sikeresen a teljes ellátási területükön. A Kiválósági-díjasok közül 24-en kitűnő bizonyítvánnyal rendelkeznek. Az elismerésben részesült diákok közül 34 Kiválósági-díjas és 13 Hősötös-díjas gyermek, illetve fiatal él Békés megyében.

Az elismerésben részesült diákok közül 34 Kiválósági-díjas és 13 Hősötös-díjas gyermek, illetve fiatal él Békés megyében.

A szerdai békéscsabai ünepségen köszöntőjében Bulla Erika, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Észak- és Dél-Alföldi Területi Igazgatóság területi igazgatója elmondta, a legjobbak között is legjobbakat ismerték el.  Hangsúlyozta, a gyermekek és fiatalok amellett, hogy az elmúlt évben nagyon sokat dolgoztak azért, hogy a Kiválósági-, illetve a Hősötös-díjat megkaphassák, rengeteget áldoztak a szabadidejükből, hogy ezt a kiváló eredményt elérjék. Kiemelte a gyerekek szorgalmát, tudását és lelkesedését.

Mint mondta, a diákok teljesítményükkel példát mutatnak társaiknak. Szólt a nevelőszülőkről, akik szintén ugyanolyan sok munkát tettek a sikerekbe, mint a gyerekek, nem egyszer éjszakánként tanultak a fiatalokkal, ha kellett noszogatták őket, és minden alapot megteremtettek azért, hogy a diákok szerdán ott lehessenek az ünnepségen. 

Az igazgató reményét fejezte ki, hogy a jövőben még többen fognak hasonló eseményeken találkozni, hiszen az elismerésben részesült tanulók megmutatták, hogy a siker, a kitűzött célok egy kis odaadással, egy kis figyelemmel, egy kis szorgalommal elérhetők. 

– Azzal, hogy a fiatalok elérték nagyszerű eredményeiket, kiálltak és átvették a díjakat, nem csak a családból kiemelt gyermekeknek jelentenek példát és mintát, hanem az egész megyének megmutatják, hogy ők valamennyien igazi kis csodák – tette hozzá. 

– Vannak, akik amellett, hogy ügyesen tanulnak, kiválóan zenélnek, énekelnek vagy éppen táncolnak is. Ennek kapcsán nyomatékosította, minden gyermek tehetséges valamiben, szerdán pedig azokat díjazták, akik tanulmányaikban értek el kimagasló eredményt. Hangsúlyozta, nagyon büszkék a diákok teljesítményére.

A diákok teljesítményükkel példát mutatnak társaiknak.

A díjakat Bulla Erika és Kisné Fekete Marianna, a Békés megyei nevelőszülői hálózat szakmai vezetője adta át a kiválóságoknak. A Békés Megyei Kormányhivatalt dr. Bódi Beáta igazgató képviselte a rendezvényen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában