Emlékezetes cikkem

2022.12.30. 12:17

Jó vége lett Szentandráson az elhagyott, pénzzel teli táska történetének

Újságíróként, fotósként rengeteg helyre eljutnak kollégáink egy-egy esztendőben, számos emberrel, emberi sorssal találkoznak. Sorozatunkban egy-egy munkatársunk eleveníti fel, hogy a 2022-ben megírt cikkei vagy elkészített fotói közül melyik érintette meg őt a legjobban. Sorozatunk mai részében Vásári Erzsébet emlékszik vissza a Szentandráson elhagyott, pénzzel teli táska sztorijára.

Vásári Erzsébet, [email protected]

Terrence William Andrewsnak dr. Lesfalvi Balázs adta vissza Luton városában az elveszettnek hitt értékeit

Az idei legkedvesebb történet számomra egyértelműen az volt, amikor az angliai idős úr, Terrence William Andrews Békésszentandrás határában elhagyott táskáját visszajuttatták tulajdonosához. A tavaszi szemétgyűjtési akció közben, egy fűvel benőtt gátoldalon bukkant rá Major Attila önkormányzati képviselő lánya egy pénzzel teli hátizsákra, amiről utólag kiderült, még 2021 augusztusában hagyta el az angliai Lutonból Nagykerekibe tartó Terrence William Andrews. Kutyájával kelt útra, anélkül, hogy bárkinek is szólt volna, Szentandrás határában bolyongva azonban rosszul lett, autójával begurult a szántóföldre, amit otthagyott, és gyalog a kutyájával, és a pénzzel teli táskájával indult segítséget kérni.

Valahogy eljutott a település szélén lévő dohánybolthoz, ahol Kapusi Bettina, Nyéki Valéria és Zahorecz Mónika éppen a reggeli kávéját fogyasztotta, ők  segítettek az angol úrnak, akihez mentőt hívtak. Terrence William Andrews stroke-ot kapott, sokáig kórházban kezelték, majd családja visszajuttatta angliai otthonába, ahol még mindig lábadozik. Ahogy a fentiekből kiderül, a táskája csak hónapokkal később került meg, és először az önkormányzatra került a talált tárgyak közé. 

Dr. Lesfalvi Balázs polgármester azonban eltökélte, hogy felleli tulajdonosát, és hosszabb keresgélés után rábukkant Terrence-re, akihez családjával hamarosan el is utazott Lutonba, és visszaadta értékeit. A találkozáskor kiderült, az angol úr alig emlékszik valamire a történtekből, a táskában talált pénz azonban a megtakarítása volt, és nagyon hálás, amiért a szentandtásiak megtalálták, és elvitték neki.

Hogy Licska Balázsnak melyik volt a legemlékezetesebb cikke, arról ITT írtunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában