Összefogás

2022.12.08. 19:10

Fákat ültettek a fenntarthatóság jegyében Orosházán, az üveggyári lakótelepen

Orosházát az üveg fellegváraként emlegetik. A hatvanas években alapozta meg a viharsarki város iparát az üveggyártás. Egykoron majd 4 ezer ember dolgozott a sík- és öblösüveggyárban. Az idén, az üveg nemzetözi éve alkalmából, több programot is szerveztek a gyárak. Csütörtökön fákat ültettek.

Cs. I.

Együtt ültetett fát Dávid Zoltán, Ördögné Papdi Zsuzsanna, Erdős Norbert és Bagdi István /Fotó: Für Henrik/

Az üveg nemzetközi éve 2022, ennek apropóján közösségi faültetésre hívták, várták csütörtökön az önkormányzat képviseletében Dávid Zoltán polgármestert, Erdős Norbert országgyűlési képviselőt az üveggyári lakótelep játszóterére a helyi üveggyárak. Két díszkörte, egy díszcseresznye, egy vérszilva került földbe.

Az O-I Hungary Kft. képviseletében Ördögné Papdi Zsuzsanna példásnak nevezte az elmúlt hónapokat, hiszen olyan párbeszéd, együttműködés alakult ki a gyárak között, ami a szakmai munkakapcsolatokon túlmutató. Ezt szeretnék, ha a folytatásban is életben tartanák.  A faültetés helyszíne nem véletlen: ebben a városrészben élnek a legtöbben, akik kötődnek az üveggyártáshoz, gyermekeik, unokáik pedig élvezik az Avar utcai fás, ligetes tér előnyeit.

A faültetés jelképe annak is, hogy az üveg újrahasznosítható, megújulni képes, folyamatosan fenntartható.

– Legyen nyoma munkálkodásunknak, erre kiváló lehetőség egy-egy fa elültetése – mondta Ördögné Papdi Zsuzsanna. Erdős Norbert az összefogás és annak a lakosság felé közvetítését hangsúlyozta. Reményét fejezte ki, hogy amilyen sikeresek voltak a gyárak az elmúlt évtizedekben, olyan jövő előtt is állnak.

Az OROSházaGlass cégvezetője, Bagdi István arról beszélt, az üveg reneszánszát éli. Az építőipar, az üveggyártás nélkülözhetetlen, sokoldalú alapanyaga. Nem csak hasznos, de művészi felhasználása is sokrétű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában