Együttműködés

2022.12.15. 12:31

A termálvízre épülő fűtés a távlati cél Orosházán

Több mint harminc téma került a képviselő-testület elé csütörtökön reggel, ekkor tartották soros ülésüket a városházán.

Cs. I.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Ingatlanértékesítés, költségvetés módosítása, döntés a betöltetlen háziorvosi körzet helyettesítéssel történő ellátásáról, többletforrás  pályázatokhoz és még számos napirendet tárgyaltak.

Prezentációval érkezett az MS Energy Solutions Kft. képviseletében Garaguly István. A cég geológusa mutatta be cégcsoportjukat s beszélt a 21. század hatékony energiaigényeinek kiszolgálásáról, abban vállalt szerepükről. Kiderült, partnerségben az önkormányzattal, a jövőben szeretnének közös projekteket megvalósítani, a geotermikus energiát kiaknázva a városban.

Elmondta, a Battonya-Fábiánsebestyén tengelyen a térség alatt nagyon gazdag kincset rejt a föld mélye. Hozzátette, Magyarország geotermikus potenciája kiemelkedő, ám a kihasználtsága még nem jelentős. Ez a vidék viszont jó adottságokkal rendelkezik.

–  Mi erre készülünk. Energiaválság idején nincs vesztegetni való idő. Korábbról adottak a földtani, geofizikai mérések, ezek ismeretében több javaslatot kínálunk. A végső cél pedig a termálvíz alapú fűtés az önkormányzati ingatlanokban, intézményekben – tette hozzá a szakember. Arról is beszélt, hogy partnerségben a várossal, pályázati források elnyerésével, az első lépéstől a geotermikus projektek végéi menedzselik azokat.

Az orosházi képviselők üdvözölték a lehetőséget, megszavazták az önkormányzatnak a céggel kötendő együttműködését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában