Díjátadó gála

2022.12.09. 17:58

A kimagasló sikereket díjazták Szeghalmon – galériával

Azokat a tanulókat és felkészítőiket, sportolókat és edzőiket, művészeti csoportokat és vezetőiket, illetve polgárőröket jutalmazta plakettekkel és oklevelekkel a városvezetés pénteken Szeghalmon, a művelődési központban szervezett díjátadó gálán, akik kimagasló eredményt értek el tavaly és idén.

Licska Balázs, [email protected]

Díjazták a Péter András gimnázium végzősét, Szabó Mártont is, aki rengeteg kémia-, fizika- és biológiaversenyen ért el kimagasló eredményt. Az elismerést Ács Zsolt és Barta Csaba önkormányzati képviselők adták át számára /Fotók: Bencsik Ádám/

A tavalyi eredményei alapján a Tildy Zoltán általános iskola tanulói közül jutalmazták Bokor Anitát, Bakondi Noelt, Murvai Nórát, Sáfián Kírát, illetve a Nagy Márk Nimród, Nagy Sándor és Várdai Luca alkotta csapatot. A Péter András Gimnázium és Kollégiumból Szabó Márton, Horgász Rebeka, Hajdu Veronika, Macsári Klaudia, illetve a Sós Dóra, Körösparti Zsolt és Pénzes Viktor alkotta gárda, valamint a Tverdota Hédi, Létai Flórián és Lőrincz Bálint alkotta hármas kapott elismerést. 

A művészeti csoportok közül díjazták a Szeghalmi Mazsorett Együttes Csillag és Százszorszép csoportjait, a lányokat Macskinné Pór Erzsébet készítette fel.

Az idei eredményei kapcsán az általános iskolások közül elismerést kapott a Czirják Anna Valéria, Murvai Boglárka, Kiss Anna Dóra és Keve Noémi alkotta csapat, a Csontos Luca, Zsombok Lara, Ivicevic Ivka Luca és Kiss Panna Sára alkotta egylet, a Nagy Márk Nimród, Nagy Nándor és Váradi Luca alkotta gárda, az Elek Hanna Sára, Tóth Zsófia Hanna és Czeglédi Vencel alkotta hármas, valamint Csermák Fanni, Nagy Tamás, Kiss Anna Dóra és Fekete András, továbbá Várday-Székely Zsófia. 

Szeghalmon tanulókat és felkészítőiket, sportolókat és edzőiket, művészeti csoportokat és vezetőiket, illetve polgárőröket jutalmaztak.

A Péter András Gimnázium és Kollégium fiataljai közül díjazták Földi Csongort, Szabó Mártont, valamint az intézmény leány kézilabdacsapatát (Ács Eszter Emma, Barta Zita, Fazekas Roberta, Hajzer Emma, Kovács Anna, Simon Lídia, Tóth Hanna, Vincze Katalin). A GYSZC Szigeti Endre Technikum és Szakképző Iskola tanulói közül Kecskés Ádámot ismerték el.

A művészeti csoportok közül kimagasló teljesítményt nyújtott a Szeghalmi Mazsorett Együttes Szivárvány, Csillag és Százszorszép csoportja. A Százszorszép csoport nemrég egy budapesti fesztiválon két kategóriában is kiemelt arany oklevelet szerzett, a legjobb tamburmajornak járó különdíjat pedig elhozta Baranya Erika. 

A modern táncban jeleskedő Dalma Dance szeghalmi tagozatának két csoportja, a középső és a nagy szintén szép sikereket ért el idén, a gyerekeket Kele Andrea készítette fel. A Szeghalmi Búzavirág Nyugdíjas Egyesület tánccsoportja, a Nagy Józsefné vezette Viharsarki Világszálak ugyancsak kiemelkedő eredménnyel zárta az évet.

A gálán köszönetet mondtak a szeghalmi polgárőrség egész éves áldozatos munkájáért is. A tagjai a köz érdekét szem előtt tartva segítik az intézmények és a civil szervezetek működését, biztosítják a rendezvények, sportesemények zavartalan lebonyolítását, illetve együttműködnek a rendőrséggel. A város közbiztonsága érdekében jelentős mennyiségű szolgálati időt vállalt tavaly Pappné Rostás Eleonóra, idén pedig Bozsó Ildikó.

A város hírnevét viszik az országban

A város hírnevét viszik az országban azok, akik kimagasló tanulmányi és sporteredményeket értek el, akik sikeres művészeti tevékenységet végezek – hangsúlyozta Macsári József polgármester, hozzátéve, a városvezetés a díjátadó gálán fejezi ki ezért köszönetét, tiszteletét nemcsak a fiataloknak, hanem az őket felkészítő szakembereknek is.

Mint fogalmazott, az átlagon felüli eredményekhez átlagon felüli munkára, szorgalomra és kitartásra van szükség, illetve sokszor lemondásra is. A siker, a cél elérése azonban mindenért kárpótol. Kiemelte: azzal, hogy az önkormányzat segíti a diákokat és a felkészülésüket, a jövőt is támogatja, hiszen a mai fiatalok lesznek később a város vezetői, fejlesztői, ők viszik majd tovább azt a munkát, amellyel élhetőbbé teszik Szeghalmot. Aláhúzta: a város az együttműködés jegyében a továbbiakban is minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy az elért eredmények sora bővülhessen.

Az élet a legjobb tanító, és megmutatja, hogy a kitűzött célokért sokat kell tenni – folytatta Macsári József polgármester. Ugyanakkor fontos meg is tartani az eredményeket, amire csak az képes, ami meg is küzdött értük. Úgy véli: az, hogy sok-sok tehetséges tudnak díjazni, azt jelzi, hogy jó úton járnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában