Új látványelemek

2022.11.27. 18:35

Megtelt Békéscsaba főtere gyerekekkel, felragyogtak az advent fényei - galériával

Megtelt kisgyermekes családokkal, érdeklődőkkel vasárnap délután Békéscsabán a Szent István tér, és szinte pontban 16 órakor felragyogtak az ünnepi fények.

L. B.

Megtelt érdeklődőkkel Békéscsaba főtere, amelyet a korábbiakhoz képest új látványelemekkel is feldíszítettek az adventi időszakra

Fotó: Bencsik Ádám

Új látványelemekkel – többek között forgó várossal, diótörő-figurákkal, körhintával – bővült idén a főtér, amelyet belengett az advent cukros-fahéjas illata. A kicsik a Mikulással is találkozhattak, illetve a kihelyezett postaládában üzenetet, kívánságot is küldhetnek neki.

Szarvas Péter polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy 2022 dolgos és nehéz év volt. Miután kikecmeregtünk a koronavírus-járványból, újabb kihívással, a háború okozta gazdasági hatásokkal kellett szembenéznünk. Az energiaválság miatt úgy döntöttek, hogy idén a főtér és közvetlen környezete kap csak díszkivilágítást. Ugyanakkor újabb látványelemekkel bővült a Szent István tér, a korábbiakhoz képest még nagyobb pompába öltözött a Napsugár bábszínháznak és igazgatójának, Lenkefi Zoltánnak köszönhetően.

Kiemelte, hogy az advent a leghosszabb és legbensőségesebb ünnep, a készülődés, valamint a hit, a remény, öröm és a szeretet időszaka, mint ahogy azt a négy gyertya is jelképezi az adventi koszorún. Azt kívánta a békéscsabaiaknak, hogy legyen idejük pihenni, legyen lehetőségük szép és meghitt pillanatokat eltölteni szeretteik társaságában. A városvezető a beszédét követően meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún, majd műsort adtak a Tündérkert óvoda gyermekei.

Kihirdették a rajzpályázat eredményeit is, sőt az óvodások alkotásaiból az egyik faházban kiállítást nyitottak. A kiscsoportosok között első lett Kovács Kinga, második Frankó Hédi Panni, harmadik Gyöngyi Vince; különdíjat érdemelt ki Boldizsár Petra, Szőke-Kiss Hanna, Major Bercel, Vitéz Zsófi. A középső csoportosok között első lett Horváth Niké, második Cseke Réka, harmadik Bacovszki Vencel; különdíjjal jutalmazták Mészáros Kázmért, Molnár Kitti Laurát, Balastyák Annát, Borbola Lujza Pannát, Borsodi-Hudák Hédit. A nagycsoportosok között első lett Istók Naomi, második Csökmei Luca, harmadik Jónás Jázmin; különdíjjal ismerték el Uhrin Renátát, Gyuris Dánielt, Dolgih Bencét, Csák Lillát, Varga-Kudlák Jázmint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában