Támogatás

2022.11.08. 17:58

Koraszülötteknek készít takarót a gyulai szakkör

Százezer forinttal támogatta a Szabó Károly önkormányzati képviselő vezette Gyulavári Részönkormányzat a Gyulavári Kézimunka Szakkört.

P. G.

Szabó Károly nagyon fontosnak nevezte a szakkör tagjainak tevékenységét /Fotó: Bencsik Ádám/

Az összegből megvásárolt fonalakat Szabó Károly kedden délután adta át a Gyulavári Fiókkönyvtárban a csapat tagjainak. A kezdeményezés nyitóprogramját 2018-ban tartották, és azon a programon döntöttek úgy a résztvevők, hogy munkáikkal támogatják a koraszülötteket.

Szabó Károly elmondta, évek óta hagyománynak számít, hogy segítik a szakkört.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a körzetünkben utak, járdák, csatornák újuljanak meg, de lényeges, hogy a közösségeket is erősítsük – tette hozzá, majd külön kiemelte, egy olyan csapat alakult ki, amely szorgalma és karitatív tevékenysége miatt is megérdemli a támogatást.

Bognár Mária, a szakkör koordinátora elmondta, működésükhöz különösen fontos a részönkormányzat támogatása.

– A forrás segítségével a jövőben is elkészítjük a babatakarókat a gyulai koraszülött intenzív centrumnak. Jövő héten újabb 102 takarót és 30 babasapkát adunk át az osztály részére – tette hozzá. A szakkör eddig 675 babatakarót, mintegy 450 sapkát, 60 polipot és 300 játékot készített el a koraszülött gyerekek és családjaik részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában