Testületi ülés

2022.11.23. 13:31

A kisposták megmentése a cél Orosházán: tárgyal a városvezetés

Vannak megoldási javaslataink, amint megegyezünk a Magyar Postával, azonnal tájékoztatom a lakosságot – válaszolta Dávid Zoltán polgármester az ideiglenesen bezárt kisposták kapcsán feltett képviselői interpellációra.

Cs. I.

Védje meg a város a kispostákat! címmel Fetser János (MSZP) önkormányzati képviselő interpellációt intézett a polgármesterhez szerdán, a képviselő-testület végén. A három (gyopárosi, szentetornyai, rákóczitelepi) kisposta ideiglenes bezárására utalva azt fogalmazta meg, tegyen a városvezetés lépéseket, akadályozza meg a postabezárásokat. S akár bérletidíj, vagy a rezsiköltségekkel való beszállással védje az orosházi családok érdekeit.

Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán válaszolt a felvetésre.
– Nem érthetünk egyet a postabezárásokkal, amiben egyébként nem kérték ki a városvezetés álláspontját – fogalmazott a polgármester. A döntéshozó nem vette figyelembe a területi elosztást, a lakossági igényeket. Először levélben fordultam a postavezetéshez, az elmúlt héten Fónagy János államtitkárral egyeztettünk. A következő lépés Balczó Barnabás lesz, a Magyar Posta új vezetője. Vannak megoldási javaslataink, amint megegyezünk a Magyar Postával, azonnal tájékoztatom a lakosságot – tette hozzá Dávid Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában