Nevezés

2022.10.11. 15:27

Nehéz sorsú, árva gyerekekért futhatnak Békéscsabán

A Békés Megyei Kormányhivatal együttműködve a Gál Ferenc Egyetemmel, október 16-án, vasárnap 9 órai kezdettel idén immáron másodízben rendez jótékonysági futóversenyt Békéscsabán.

P. G.

Fotó: Shutterstock

Nevezni október 15-éig, alapvetően elektronikus úton a https://www.e-nevezes.hu/hu/esemeny/show/409 felületen lehet. A nevezési díjakból befolyó összeget a Szeged-Csanádi Egyházmegye égisze alatt működő ÁGOTA® Alapítvány által gondozott nehéz sorsú, árva, gondoskodásra szoruló gyermekek megsegítésére ajánlják fel.

A Szent István térről rajtoló, a Gyulai utat, Bajza utcát, a Derkovits sort, illetve a József Attila utcát érintő verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, a sport közösségépítő erejére, az összefogás és a jótékonykodás fontosságára is. 

Nevezni – korlátozott számban – a helyszínen is lehet. A nevezési díj a gyermekek esetében 1000 forint, valamennyi felnőtt kategóriában 2000 forint, míg a helyszíni nevezés díja 2500 forint. A nevezési díjból befolyó összeget és a helyszínen felajánlott adományokat a szervezők teljes egészében Szeged-Csanádi Egyházmegye égisze alatt működő, kiemelten közhasznú ÁGOTA Alapítvány – Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány – munkájának támogatására ajánlják fel.

A jótékonysági futóversenyen az 1-3 éves korosztály 200, a 4-5 évesek 300, a 6-7 év közöttiek 500, a 8-9, illetve a 10-12 éves korosztály 800 métert teljesíthet. A felnőttek 3, 6 és 12 kilométeres egyéni távokon, illetve 12 kilométeres női és férfi négyes váltóban állhatnak rajthoz.  Mások mellett elindul a versenyen Zahorán János háromszoros magyar bajnok, 24 órás masters világbajnoki ezüstérmes, hatszoros magyar válogatott, háromszoros spártai hős ultrafutó is. A szervezők minden kategória 1-3. helyezettjét díjazzák és valamennyi résztvevőt vendégül látják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában