Civil Közösségi Szolgáltató Központ

2022.10.07. 18:14

Komplex tudást kapnak a civil vezetők a csabai workshopon

Folytatódott a vezetői workshop a Civil Közösségi Szolgáltató Központ Sikonyi úti épületében pénteken. Az országos képzés, amely az egyesületek és alapítványok vezetőinek szól, szeptember 5-én indult el Békés megyében is.

Gy. R.

Herczegné Számel Annamária /Fotók: Für Henrik/

A rendezvényen Herczegné Számel Annamária irodavezető először ismertette a Civil Közösségi Szolgáltató Központ eddig megvalósult programjait.

Mint mondta, május végén, június elején civil osztályfőnöki órákat tartottak a Közgében, az Evangélikus Gimnáziumban és az Andrássy Gimnáziumban, ezeken az alkalmakon pedig mindig vendégük volt valamelyik helyi civil szervezet vezetője is. Ezt követte augusztus 5-én a Megyei Családi Egészség és Sportnap, amelyben közreműködött a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége. Szeptember 5-9-e között rendezték meg a VII. Civil Véradást. 

A pénteki workshopon országos szinten közel 250-en vettek részt.

Az 5 nap alatt összesen 129 fő vett részt a véradáson 3 helyszínen. Szeptember 21-én a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartottak országos tájékoztató rendezvényt „CIVIL INFO – NEA 2023” címmel a Kornélia Rendezvényközpontban. Számos civil szervezet képviselője volt kíváncsi arra, hogy idén hogyan pályázhatnak. Október 1-jén rendezték meg a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségével együttműködve az „Őszutó” Fesztivált.

Herczegné Számel Annamária ismertette, hogy a Civil Közösségi Szolgáltató Központ szeptember 5-én vezetői workshopot is indított. Az irodavezető elmondta: habár tavaly még csak három megyét fedett le a rendezvény, a nagy sikerre való tekintettel a Miniszterelnökség úgy döntött, kiterjeszti az egész országra.

– A workshop összesen 12 alkalmat foglal magába, ebből tízet online tekinthetnek meg a szervezetek vezetői, két alkalom pedig minden megyében személyes. A program arra szolgál, hogy a civil szervezetek, egyesületek, alapítványok vezetői nagyobb önismeretre, vezetéselméletre illetve jogi ismeretekre tegyenek szert, tehát komplex tudáshoz jutnak – fogalmazott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában