Békéscsaba

2022.10.14. 17:38

Erasmus napokat tartanak a BSZC-ben

A nemzetközi Erasmus Napok keretében, az Európai Unió országaiban együtt ünnepelik az idén 35 éves Erasmus+ programot. Csütörtökön a Békéscsabai Szakképzési Centrum is csatlakozott a programsorozathoz.

Beol.hu

Fotók: Békéscsabai Szakképzési Centrum/Facebook

A BSZC 2015-ös megalakulása óta aktív megvalósítója az Erasmus+ programnak. Nyolc tagiskolájában egyre többen csatlakoznak erasmusos projektekhez, és szerveznek tanulóik számára külföldi szakmai gyakorlatot, oktatóik számára tanulmányutat, illetve csatlakoznak nemzetközi együttműködéssel megvalósuló szakképzési vagy köznevelési témájú projektekhez Tenerifétől Törökországig, a teljes kontinenst átfedve – adták hírül a szakképzési centrum közösségi oldalán.

A csütörtöki program a tagiskolák Erasmus+ projektjeinek megvalósításában kulcsszerepet játszó pedagógusok részvételével zajlott. Mucsi Balázs főigazgató köszöntője után áttekintésre kerültek az elmúlt 7 év eredményei, majd az Erasmus+ program magyarországi koordináló szervezete, a Tempus Közalapítvány munkatársai tartottak online formában előadást a 2021-27-es ciklus pályázati lehetőségeiről. 

A Békéscsabai Szakképzési Centrum is csatlakozott az Erasmus+ programhoz

Ezt követően a tagiskolák koordinátorai tartottak érdekes előadást az iskolájukban folyó nemzetközi projektekről, tapasztalataikról, terveikről. A délutánt színesítette a Szent-Györgyi iskola két olyan diákjának élménybeszámolója, akik idén tavasszal Málta szigetén teljesítettek egy hónapos szakmai gyakorlatot.

A rendezvénysorozatban az iskolák külön-külön is készültek diákjaik, munkatársaik számára programokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában