Elemzés

2022.10.02. 07:01

A Gyomaendrődi és a Szarvasi járás bizonyult a legélhetőbbnek

A Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank elemzése sorba vette élhetőség tekintetében a járásokat.

L. B.

Fotó: shutterstock.com

Összességében, Békés megyében a legélhetőbb járásnak a Szarvasi és a Gyomaendrődi bizonyult. A részmutatókat tekintve, országos szinten az oktatás terén bekerült a legjobb járások közé az Orosházi, az egészségügyben a Gyulai, a legbiztonságosabbak között pedig ott van a Szarvasi és a Gyomaendrődi – derült ki a Takarék Indexből.

A Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank elemzése sorba vette élhetőség tekintetében a járásokat – hogy milyen lehetőségeket biztosítanak az ország egyes részei az ott élőknek –; az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a bűnözés, a munkaerőpiac, a vásárlási lehetőségek és a lakóingatlanok megfizethetősége mentén.

Összeállították a megyeszékhelyek egymáshoz képesti élhetőség szerinti rangsorát is, amelyet Budapest vezet Veszprém és Győr előtt. Békéscsaba csak Kecskemétet és Salgótarjánt előzte meg. Ugyanakkor két részmutatóban jól teljesített: ott van a legbiztonságosabbak és a leginkább megfizethetők között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában