TOP Plusz

2022.09.19. 12:51

Megújul a kötegyáni idősotthon

A helyi idősek otthonának energetikai fejlesztésére csaknem 90 millió forintot nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében – ismertette dr. Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester.

L. B.

A polgármester sorolta: az elképzelések szerint szigetelnek, nyílászárókat cserélnek, korszerűsítik a fűtési rendszert, valamint napelemeket telepítenek. A beruházás tervei rendelkezésre állnak, hamarosan indulhat a közbeszerzési eljárás. A cél az, hogy minél előbb megvalósíthassák a korszerűsítést, hogy csökkenthessék az épület fenntartási költségeit. A szakemberek a gáz mellett alternatív fűtési mód kidolgozásán is gondolkodnak.

Szintén a TOP Plusz részeként nyertes pályázat segítségével, 66 millió forintból teszik élhetőbbé Kötegyánt, a beruházás több területet érint. 

Egyrészt kamerarendszert építenének ki. Ezzel fokoznák a zsáktelepülésen a közbiztonságot, ami kiválónak mondható a polgárőrség folyamatos jelenlétének is köszönhetően. Az eszközök pásztáznák a Vasút utcán a be- és kimenő forgalmat, a Szabadság utcai új játszóteret. A Kossuth utcában az első világháborús emlékmű és a községháza között két berendezést szerelnének fel. A Kossuth utca Csókás felé vezető végénél, illetve az ökoparknál szintén elhelyeznének kamerákat.

Másrészt parkolókat alakítanának ki az óvodánál és a polgármesteri hivatalnál: előbbi helyszínen csak egy, utóbbinál pedig mindössze négy belső parkoló áll rendelkezésre jelenleg. Nem utolsó sorban, harmadrészt a vízelvezető rendszert fejlesztenék, a Sarló utcában tennék rendbe az árkot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában