Káposztás ételek

2022.09.10. 18:20

A környékbeli településekről is érkeztek a körösnagyharsányi fesztiválra - Galériával

káposztás ételek kaptak főszerepet Körösnagyharsányban, ahol a immár sokadik alkalommal szerveztek szombaton Káposztafesztivált.

L. B.

Huszonhat csapat nevezett a főzőversenyre

Fotó: Lehoczky Péter

A főzőversenyre huszonhat csapat nevezett, nemcsak a faluból, hanem Biharugráról, Zsadányból, Körösszakálból, Komádiból, valamint a partiumi nagyvárosból, Nagyváradról is. Az egyletek nagy része káposztás étellel jelentkezett, közülük is a legtöbb toros vagy töltött káposztát készített, de volt székely-, lecsós, babos, sőt vaddisznós káposzta is. A zsűrinek nem volt egyszerű dolga, ezért az első, a második és a harmadik helyezés mellett hat különdíjat szintén kiosztottak.

A rendezvénnyel kapcsolatban – amelynek keretében sokan léptek színpadra is, például helyi és környékbeli csoportok – azt emelte ki Győri Zoltán polgármester: segít egyben tartani, formálni a közösséget, hiszen ilyenkor összejönnek a rég nem látott, távolra kerül családtagok, barátok is.

Körösnagyharsány jelképe a káposzta, amelyet annak idején a jó adottságok miatt nagy mennyiségben termesztettek a faluban – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő, aki szerint a jelen és a jövő építése érdekében fontos támaszkodni a hagyományokra, az értékekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában